REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos centrinis bankas (ECB) pasirengęs padidinti bazinę palūkanų normą, jeigu kiltų tokia būtinybė, trečiadienį pranešė Europos centrinio banko (ECB) valdybos narys Jurgenas Štarkas (Juergen Stark).

REKLAMA
REKLAMA

Atsakydamas į Graikijos laikraščio „Kathimerini“ žurnalistų klausimą, ar ECB pasirengęs vėl didinti bazinę palūkanų normą, prieš tai balandį ją pakėlęs iki 1,25 proc. lygio, J. Štarkas atsakė: „Jeigu kiltų tokia būtinybė“.

REKLAMA

Prognozuojama, kad liepą ECB gali padidinti bazinę palūkanų normą iki 1,5 proc.

Balandį infliacijos lygis pakilo iki 2,8 proc., aukščiausio rodiklio nuo pasaulinės finansų krizės pradžios 2008 metais.

„Infliacijos paspartėjimą daugiausia sukėlė augančios žaliavų kainos. 2011 metais vidutiniškai prognozuojamas 2,5 proc. infliacijos lygis, - sakė J. Štarkas. - Todėl mums teks įdėmiai išnagrinėti dabartinį infliacijos šuolį, kad suprastumėme, ar tai buvo laikinas reiškinys ar galbūt yra pagrindo tikėtis makroekonominių padarinių kainų ir atlyginimų augimui“.

ECB paskelbs naują ekonomikos prognozę per birželio 9 dienos posėdį.

Pagal kovo mėnesio prognozę, infliacija 2011 m. išliks ties 2-26 proc. riba, o kitais metais sumažės iki 1-2,4 proc., tačiau, ekonomistų nuomone, prognozė dėl aukštų naftos ir žaliavų prekių kainų gali būti padidinta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų