REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus M. Žilinsko dailės galerijoje (Nepriklausomybės a. 12 , Kaune) birželio 3 d., 17 val. įvyks Eugenio Molinari fotografijų parodos „Kelias į Itakę“ atidarymas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak italų menininko E. Molinari, fotografija yra ypatingas įrankis, skirtas ne tik dokumentuoti faktus, bet ir kurti poetinę kalbą. Sudėdamas vaizdus vieną ant kito jis fotografija naudojasi tarsi akverele ir teptuku, taip išreikšdamas savo emocijas, sapnus, prisiminimus, nuotaikas, baimes.

REKLAMA

Fotografinė esė „Kelias į Itakę“ – tai  menininko sugrįžimas į savo pirmųjų gyvenimo metų aplinką. E. Molinari fotografijos atkeliauja iš sielos krašto, apgyvendinto nostalgija bei neįveikiamo atstumo. Darbuose –  jo išsvajotos žemės, jo Itakės, prarastos tėvynės eskizas: praleistas laikas, matyti ir išgyventi daiktai bei vietovės, niekuomet visiškai neišblėsusios emocijos.

Ūkio sodybos ir laukai, vaikystės nuostabos ir baimės, romanų kambariai ir apnuogintos merginos bei gerai žinomos vietovės:migloti miesto bei nuostabių muziejų vaizdai –  visa tai įsižiebia šviesų bei spalvų mirgėjime ir suteikia fotografijoms pasakų, geismų bei burtų skonį.

E. Molinari vietovės grindžiamos ne geografinėmis koordinatėmis pamatuojama erdve, o širdies geometrija, vaizdo poetiškumu ir projekcija intymume, pilname meilės, svajonių ir vaizdinių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų