REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politiniai ginčai Graikijoje dar labiau blogina finansinę šalies padėtį, rašo „telegraph.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį pagrindinis opozicijos lyderis pareiškė nepritariantis dar griežtesnėms taupymo priemonėms.

REKLAMA

Šio mėnesio pradžioje pagrindinės opozicijos partijos lyderis Antonis Samaras ragino persvarstyti 110 mlrd. eurų finansinės paramos paketo sąlygas, o antradienį pareiškė nepritariantis papildomoms taupymo priemonėms, kuriomis būtų stengiamasi 6 mlrd. eurų sumažinti šalies biudžeto deficitą.

Jo nepritarimas vyriausybės planams gali kelti grėsmę tiek birželį numatytam 12 mlrd. eurų finansinės paramos paketo dalies grąžinimui, tiek deryboms dėl papildomos 60 mlrd. eurų finansinės paramos.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiosios Britanijos verslo sekretorius Vince'as Cable'as pirmasis iš Britanijos politikų atvirai pareiškė, kad Graikija neturi kitos išeities, kaip tik restruktūrizuoti savo 330 mlrd. eurų valstybės skolą.

„Jie privalės restruktūrizuoti savo skolą, tai gali būti padaryti švelniu arba griežtu būdu, būtent dėl to dabar ir deramasi. Skolų krizės negalima išspręsti vien apkarpymais, tai tiesiog nepadės“, - vietos žiniasklaidai teigė V. Cable'as. Manoma, kad šiemet Graikijos skola pasieks 150 proc. bendrojo vidaus produkto ir bus didžiausia Europoje. Antradienį Graikijos vyriausybė pranešė, kad netrukus pradės valstybės aktyvų pardavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų