REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos televizijos laidos „Savanorių biuras“ dalyvis Andrius Kojelė, sumanęs paskatinti žmones tapti kraujo donorais, į pagalbą kviečia žinomus Lietuvos žmones. Jis tikisi, kad šokiruojanti fotosesija paskatins žmones duoti kraujo.

REKLAMA
REKLAMA

„Prisidedu, nes žinau, kad kai kuriems žmonėms gyvenimo reikia kaip kraujo, o kraujo kaip gyvenimo. Jei išgirstu, kad reikia mano kraujo grupės kraujo, važiuodamas namo užsuku ir duodu. Buvau vienas iš pirmųjų, kurie gavo organų donorystės kortelę ir nematau nieko čia  didvyriško“, ‒  teigia prie akcijos prisidedantis seimo narys Arūnas Valinskas.

REKLAMA

„Nieko nereikia laukti, kraujo reikia duoti nuolat. Gyvenimas atlygins, kai tau to reikės“, sakė laidos „Labas rytas“ vedėjas Ignas Krupavičius.

„Kartais per ilgai laukiame. O tos dvejonės, duoti kraujo ar ne, kažkam gali kainuoti gyvybę,‒ prie akcijos kviečia jungtis ir „Savanorių biuro“ vedėja Neringa Skrudupaitė.

„Nelaimė gali atsitikti bet kam. Jums ar jūsų artimiesiems kiekvieną minutę gali prireikti kraujo, todėl nelikite abejingi, tapkite kraujo donorais ‒ ragina akcijos iniciatorius Andrius Kojelė.

REKLAMA
REKLAMA

Akcija „Savanorystė = donorystė“ vyks penktadienį, gegužės 27 dieną, nuo 12 iki 20 val. prekybos centruose „Ozas“ ir „Panorama“. Čia bus įrengti keli sterilūs kraujo paėmimo punktai, kuriuose tapti donorais galės visi norintys.

Nacionalinio kraujo centro duomenimis neatlygintinais kraujo donorais galėtų tapti 60 proc. Lietuvos gyventojų, o realiai kraujo duoda tik apie 2,75 proc. gyventojų. Kasdien Lietuvoje kraujo reikia 100 – 120 žmonių. Kad užtikrinti kraujo ir jo komponentų poreikį būtina, kad į didžiuosiuose miestuose esančius kraujo centrus kasdien ateitų ir kraujo duotų per 400 donorų, vien sostinėje, kad ligoninės nejaustų kraujo stygiaus reikia, kad Nacionaliniame kraujo centre kasdien kraujo duotų daugiau nei 150 donorų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų