REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Lesto" darbuotojai ieškojo taboore, kurio gyventojai skolingi beveik 150 tūkstančių litų, elektros grobikų.

REKLAMA
REKLAMA

Kai tik taboro gyventojai išvydo atvažiuojančias policijos ir bendrovės „Lesto“ automobilius, spruko. Darbuotojai patys kasė griovius ir ieškojo neteisėtai prijungtų laidų, kuriais tiekiama elektros energija.

REKLAMA

Išrausta daugiau nei dešimt griovių, pareikalauta surašyti protokolus pažeidėjams.

Komisariato viršininkas Robertas Daugėnas  tikino, jog visi bus nubausti, tačiau ar sumokės baudas, neaišku. Mat manoma, jog romai neturi pajamų.

Bendrovės „Lesto“ (buvę Rytų skirstomieji tinklai) Prevencijos ir kontrolės departamento direktorius Juozas Šakela tikino, jog šiuo metu taboro gyventojų skola už sunaudotą elektros energiją sudaro apie 145 tūkstančius litų.

REKLAMA
REKLAMA

Nors įsiskolinusiems vartotojams nutrauktas elektros tiekimas, daugelis įsigudrina prijungti nelegalius atvadus bei laidus.

Norint surasti pažeidėjus, bendrovės darbuotojai, policija ir Valstybinė energetikos inspekcija rengia reidus. Nuo metų pradžios per tris reidus surašytas  21 protokolas dėl neteisėto elektros vartojimo. Pradėti du ikiteisminiai tyrimai.

Prieš dešimt metų romų tabore įrengti skaitliukai, gyventojams išdalintos atsiskaitymo knygelės, tačiau tik mažiau nei trečdalis mokėjo už elektrą. Likusieji ją sėkmingai vogė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė kreipėsi į policiją su prašymu pažaboti pažeidėjus.

Romams patogu vogti energiją

Svetalana Novopolskaja, romų bendruomenės pirmininkė teigė, jog problema su elektros energijos bei vandens tiekimu yra didžiulė: „Vandenį imame iš kolonėlės, tačiau elektrą reikia gauti kitais būdais. Žmonės nenori mokėti, nors knygeles visi turi. Dabar už nemokumą daugeliui skaitliukai atjungti, tad romai ryžtasi vogti energiją“.

Kai viena šeima iš Juodšilių atsikraustė gyventi į taborą, paaiškėjo, jog buvę šeimininkai yra skolingi tūkstančius litų. Kai moteris kreipėsi su prašymu prijungti prie elektros energijos tinklo, jos paprašė parodyti nuosavybės dokumentus.

REKLAMA

„O iš kur juos paimti, jeigu nė vienas romas jų neturi. Visi tai žino, tačiau ar paiso?“, – dvejojo S.Novopolskaja.

Pasak jos, antradienį tabore viešėjo olandai, kai elektrikai atvažiavo ir ėmė rausti žemes: „Svečius ištiko šokas. Ypač tada, kai iš namo išbėgo moteris, kuriai prijungtas dirbtinio kvėpavimo aparatas, veikiantis nuo elektros“.

S.Novopolskajos teigimu, valdžia kažkaip turėtų spręsti šią problemą: „Juk policijos pareigūnai, kovojantis su narkotikų platinimu, per pusantrų metų padarė tiek, kiek niekas nepadarė per penkiasdešimt. Matyt, ir šią problemą įmanoma  išspręsti“.

Tačiau ar romai sutiks mokėti už elektrą, abejojama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų