REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos nacionalinis bankas, neoficialiais duomenimis, devalvavo Baltarusijos rublį 55 proc. JAV dolerio atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša „Interfax“, remdamasi šaltiniais iš bankininkystės sferų, nuo gegužės 24 d. šalies rublio oficialus kursas sieks 4 tūkst. 930 rublių už JAV dolerį. Palyginimui, gegužės 23 d. kursas siekė 3 tūkst. 194 rublio už dolerį. Nuo metų pradžios Baltarusijos rublio kursas nukrito kiek daugiau nei 60 proc.

REKLAMA

Nacionalinis bankas informacijos dėl devalvacijos nepatvirtino, tačiau ir nepaneigė.

Praėjusią savaitę Baltarusijos rublio kursas sumažėjo visų pagrindinių valiutų, kuriomis prekiaujama Baltarusijos valiutų ir akcijų biržoje, atžvilgiu.

Gandai apie Baltarusijos rublio devalvavimą sklando nuo 2010 m. pabaigos, tačiau vietos valdžia pareiškė ketinanti išlaikyti valiutos vertę. Gandus valdininkai vadino „provokacija“ ir vis dėlto vietos kompanijos ir fiziniai asmenys masiškai supirkinėjo dolerius ir eurus, o tai darė spaudimą Baltarusijos aukso ir užsienio valiutos rezervams.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies valdžia buvo priversta įvesti tam tikrus apribojimus valiutos supirkimui ir pradėti derybas su Rusija dėl milijardinės paskolos išdavimo.

Pastarąjį kartą Baltarusijos centrinis bankas vykdė didžiulę devalvaciją 2008 m. pabaigoje-2009 m. pradžioje, kai dėl pasaulinės finansų krizės rublio kursas buvo sumažintas iškart 20 procentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų