REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugeliui vairuotojų išlaidos automobilių degalams tampa vis didesniu rūpesčiu, nes kas mėnesį tenka atseikėti ne mažiau kaip kelis šimtus litų. Vairuojantys asmenys suka galvas, kaip sutapyti: kaip nuvažiuoti daugiau su tuo pačiu degalų baku arba kaip išleisti mažiau pinigų kurui.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik pusė vairuotojų degalams išleidžia 300–500 Lt per mėnesį, trečdalis vairuojančiųjų – apie 200–300 Lt, rodo autotransporto portalo Autogidas.lt apklausos duomenys. Taip pat nemažai vairuotojų degalai per mėnesį kainuoja daugiau nei 500 Lt. Matydami, kad degalų išlaidoms reikia skirti nemenką dalį pajamų, vairuotojai sugalvoja būdų, padedančių taupyti.

REKLAMA

Vidutiniškai trečdalis Autogidas.lt respondentų šiltuoju sezonu yra linkę palikti automobilį garaže, o į darbą ar kitą reikiamą vietą vykti dviračiu, motociklu ar motoroleriu arba netgi pėsčiomis.

Tie, kurie negali atsisakyti važiavimo automobiliu, pabrangus degalams nevažiuoja ten, kur nuvažiuoti nebūtina, iš anksto suplanuoja maršrutą, kad reikiamą vietą pasiektų trumpiausiu keliu, į arba iš darbo vyksta ne piko metu, kad nereikėtų laiko leisti automobilių spūstyse.

REKLAMA
REKLAMA

Kiti Autogidas.lt respondentai rūpinasi, kad automobilis būtų techniškai sutvarkytas, ir keičia vairavimo įpročius. Pasak vairuotojų, jie stengiasi važiuoti ribotu ekonomiškiausiu greičiu, nuokalnėje važiuoja laisva pavara ir pan.

Taip pat vairuojantieji asmenys važiuoja pirkti degalų į kaimynines šalis arba stebi rinką ir analizuoja, kuri degalinė siūlo mažesnes degalų kainas, naudojasi įvairiomis akcijomis ar nuolaidų kortelėmis. Pasak šių respondentų, pilant pilną degalų baką tokios nuolaidos ar akcijos itin pastebimos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų