REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors ir yra manančių, kad keliauti su vaikais yra tikra beprotybė, tačiau iš anksto viską nuodugniai apgalvojus,  galėsite mėgautis puikiomis atostogomis.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, viskas užtrunka kiek ilgiau ir reikalauja kruopštaus pasiruošimo, bet atostogos vykstant su mažaisiais gali turėti labai daug teigiamų pusių.  Pakeliauti ir pažinti naujas vietas vaikams gali būti ne tik smagu, bet ir naudinga, kelionėse jie daug išmoksta, įgauna įdomios patirties.

REKLAMA

Turizmo sektorius, pastebėjęs tokių kelionių populiarumą, jau sugalvojo specialiai mamoms ir tėčiams pritaikytų kelionių paketų. Jau galime rasti agentūrų, kurios organizuoja didžiules keliones į egzotiškas šalis visai šeimai arba specialiai parengtų kelionių paketų šeimoms tik su vienu iš tėvų - maršrutai vienišiams su galima vaikų priežiūra viešbučiuose ar specialiai vaikų grupėms skirtais užsiėmimais, ekskursijomis. Taip pat yra neribotų galimybių tiems, kurie nori su mažais vaikais keliauti nevaržomi susitarimų su kelionių agentūromis.

REKLAMA
REKLAMA

Keletas idėjų kaip mėgautis kelione su vaikais

Keliauti su vaikais yra kiek sudėtingiau nei kartu išeiti su jais pasivaikščioti prie namų. Reiktų pasirūpinti, kad kelionės maršrutas būtų įdomus visiems, kad vaikai neimtų nuobodžiauti, mėgautųsi lankomomis vietovėmis.

Tam rekomenduojama į kelionės organizavimą įtraukti ir mažuosius šeimos narius: iš anksto pasakoti apie tą šalį ar vietą į kurią vykstama, parūpinti įvairios informacijos norint juos sudominti.

Kaip tai padaryti priklausys nuo vaiko amžiaus, tačiau bet kokiu atveju nereikėtų užmiršti visiems gerai žinomos Bendžamino Franklino frazės  - „Pasakyk man ir aš užmiršiu, išmokyk mane ir aš atsiminsiu, įtrauk mane ir aš išmoksiu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniu metu kelionėms su mažaisiais skiriama vis daugiau dėmesio. Užsienio šalyse jau galima rasti ir specialių kelionių gidų leidžiamų vaikams. Tai gali būti puikus būdas vaikus mokyti kalbų, arba kokios nors kalbos mokytis visiems kartu kelionės metu, sugalvojus įvairių žodžių žaidimų. Mažiesiems gali būti smagu mėgdžioti jiems dar negirdėtus žodžius, išmokti pasakyti „ačiū“ jiems nežinoma kalba.

Turėdami įvairių knygų apie kelionę vaikai daug atidžiau stebės kelionę, o kelyje, galės kitiems šeimos nariams pasakoti tai ką perskaitę.

REKLAMA

Nors ir labai svarbu į kelionės planą įtraukti specialiai vaikams skirtų pramogų, nemanykite, kad mažieji negali tėvų lydėti  į „suaugusiems“ skirtas vietas. Svarbiausia, yra pasinaudoti mažomis gudrybėmis ir  išlaikyti jų dėmesį, kelionės metu leisti jiems pakankamai ilsėtis.

Dar kita galimybė - tai ieškoti tokių pramogų, kurios yra skirtos visai šeimai: tai  pavyzdžiui kai kurie teminiai parkai, spektakliai ar  festivaliai. Didžiuosiuose miestuose muziejai gali būti puiki vieta skirta ir pritaikyta tėvams su vaikais. Pavyzdžiui Vokietijos Technologijos muziejus Berlyne, kuriame galima pamatyti per 250 interaktyvių eksperimentų arba Londono Gyvosios Istorijos muziejus su zonomis, skirtomis plėsti mažųjų žinias apie geologiją, zoologiją ar ekologiją.

REKLAMA

Didelė dalis parodų centrų rengia specialias pramogas šeimoms, kur mažiesiems leidžiami katalogai, pasakojantys apie eksponuojamus objektus, tad prieš vykstant,  reikėtų paieškoti informacijos apie ekspozicijas internetiniuose tinklapiuose.

Viešbučiai ir transportas

Viskas ko gali prireikti kelionėje priklauso nuo vaikų amžiaus, jų charakterio, o ir tėvai patys gerai žino apie savo mažųjų maitinimosi įpročius, mėgstamus žaidimus ar higienos poreikius.

Tačiau geriau reikėtų viską apgalvoti jeigu vykstate lėktuvu, laivu, traukiniu ar kita transporto priemone, kuria įprastai nesinaudojate, t.y. pasidomėti įranga, kurios gali prireikti kelyje, leistinu vežti bagažo kiekiu ir galimybe gauti nuolaidų keliaujant su vaikais. Vietas lėktuve ar kitoje transporto priemonėje, kuria vyksite, patartina rezervuoti iš anksto ir mažuosius leisti sėdėti prie lango. Jeigu kelionėje bus persėdimų, stenkitės, kad šie būtų kiek įmanoma trumpesni.

Perkant kelionę agentūroje, užsisakant bilietus ar  viešbutį visuomet reikia paminėti, kad keliaujate su vaikais. Pavyzdžiui tikrai yra viešbučių, kurie nėra labai gerai pritaikyti viešnagei su vaikais ir nesiderina su šeimos poilsio ritmais. Jeigu vykstate su vaikais, geriausia ieškoti viešbučių, kuriuose yra įrengtos specialios poilsio zonos, netoli yra parkas ar vaikams skirtų pramogų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų