REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sukrečianti žinia šį rytą ant kojų sukėlė Ignato Konovalovo komandos draugus, planavusius atsidėti poilsiui ir ramybei prieš trečiąją ir paskutinę savaitę „Giro d᾽Italia“ lenktynėse.

REKLAMA
REKLAMA

„Marca“ praneša, kad dviračių sporto elito tarpe nebėra „Movistar“ komandos dviratininko Xavier Tondo (32).

REKLAMA

Mirtis... draugo akivaizdoje

Šiomis dienomis jis su kitais „Movistar“ nariais dalyvavo treniruočių stovykloje Siera Nevadoje, Ispanijoje. Pirminiais duomenimis, pirmadienio rytą Xavier Tondo kartu su Benat Intxausti ruošėsi automobiliu važiuoti treniruotėn.

Mašina jau buvo išvaryta ir Benat jau sėdėjo keleivio sėdynėje, kai išvydo bičiulio galvą įstringant tarp mašinos ir užsitrenkiančių garažo vartų.

Šoko ištiktas Benat Intxausti iškart suprato, kad smūgis buvo mirtinas, ir, išlaisvinęs draugo kūną, jau niekuo jam negalėjo padėti.

REKLAMA
REKLAMA

„Sužinojom ryte po pusryčių... Neturiu žodžių... Pasakojo, kad garažo vartai prispaudė... Aplinkybių tikslių nežinom...“.– sakė Ignatas Konovalovas portalui „Balsas“, giliai sukrėstas šios žinios.

Į „Movistar“ komandą Ignas su dabar jau a. a. Xavier Tondo atėjo iš komandos „Cervelo Test Team“.

„Su Tondo susipazinau Cervelo komandoje. Apie jį galima kalbėti tik geruoju ir visada jį tokį prisiminsiu – linksmą, visą laiką šnekantį. Mes net gi vadindavom jį mūsų „radijo stotim“, nes jis visąlaik kalbėdavo be perstojo, pasakojo linksmas istorijas. Tai buvo vienas iš labiausiai atsidavusių mūsų sportui žmogumi, visas jo gyvenimas buvo dviračių sportas“.– sakė Ignatas Konovalovas apie žuvusįjį draugą, kurį jau spėjo pamilti ir „Movistar“ kolektyvas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tęs lenktynes

Komandos vadybininkas Eusebio Unzue patvirtino apie dviratininko mirtį ir pirmadienio pavakarę pranešė komandą „Movistar“ tęsiant lenktynes Italijoje.

Savo ruožtu, „Giro d᾽Italia“ lenktynių organizatoriai oficialiai pranešė, kad 16 etapas (šį antradienį) prasidės tylos minute, atiduodant pagarbą a. a. Xavier Tondo.

Po vienos poilsio dienos (šį pirmadienį) „Giro d᾽Italia“ lenktynėse prasidės trečioji ir paskutinė savaitė. Antradienio programoje – 12,7 km distancija su kylančiu finišu (16 etapas). Dar vienas asmeninių lenktynių etapas (ALL) bus paskutinę lenktynių dieną, ateinantį sekmadienį (21 etapas) – lygumų, su pavojingais posūkiais,– kuriose „Movistar“ komandos situaciją galbūt pagerins Ignatas Konovalovas.

REKLAMA

*

Finalinį „Giro“ etapą (ALL) I. Konovalovas yra laimėjęs 2009 metais.

Susiję tekstai:

Žuvusio dviratininko komanda pasitraukė iš „Giro“, o 5 etape – smarkiai sužeistas olandas (foto)(video)

„Giro d'Italia“ dalyviai pagerbė tragiškai žuvusį dviratininką (foto)(video)

„Giro d᾽Italia“ 3 etape – tragiška mirtis (foto)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų