REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas Dominikas Strosas Kanas (Dominique Strauss-Kahn), kaltinamas seksualine prievarta ir penktadienį paleistas už užstatą, namų areštą praleis prabangiame bute Manhatano rajone, Niujorke, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Niujorko valstijos Aukščiausiojo teismo teisėjas Maiklas Obasas (Michael Obus) paleido D. Strosą Kaną už milijono dolerių užstatą ir paskyrė jam visą parą trunkantį namų areštą.

REKLAMA

Buvęs TVF vadovas gyvens „Bristol Plaza“ prabangių butų komplekse, įsikūrusiame turtingiausiame Niujorko rajone. Tokių butų kainos svyruoja apie 14 tūkst. dolerių už mėnesį.

Butą išnuomojo kaltinamojo žmona Ana Sinkler (Anne Sinclair), dirbanti televizijos žurnaliste.

Teisėjas M. Obasas taip pat nurodė kiaurą parą stebėti finansininką elektroninių signalų apyranke, tačiau artimieji ir draugai galės netrukdomi lankyti finansininką.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, teisėjas nusprendė, kad D. Strosas Kanas savo lėšomis turi pasisamdyti ginkluotą asmens sargybinį per visą tą laiką, kol vyks teismo posėdžiai.

D. Stroso Kano advokatas Viljamas Teiloras (William Taylor) teismo paskirtą namų areštą apibūdino kaip „labiausiai ribojantį sprendimą iš visų galimų“.

Skaičiuojama, kad namų areštas atsieis apie 200 tūkst. dolerių per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų