REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Džiaugiatės tuo ar ne, ,,Google„ sukurta ,,Android“ operacinė sistema šiuo metu yra populiariausia pasaulyje. 2008 metais sukurta kaip T-Mobile G1 telefono programinė įranga, šiandien ,,Android operacinė sistema veikia visur – nuo planšetinio kompiuterio iki telefono, rašo ,,Business Insider".

REKLAMA
REKLAMA

Ši sistema užima trečdalį JAV išmaniųjų telefonų rinkos, ,,Google„ teigimu, 400 tūkst. naujų vartotojų kasdien pasirenka ,,Android“ – tai 2,8 mln. vartotojų per savaitę.

REKLAMA

Kad ji pasiekė tokią sėkmę, ,,Google„ gali dėkoti tik vienam žmogui – Andy Rubinui, kuris sukūrė šią operacinę sistemą ir šiandien vadovauja ,,Google“ mobiliųjų technologijų padaliniui.

A. Rubinas karjerą pradėjo ,,Apple„ kompanijoje, kaip sistemų kūrėjas. Vėliau dirbo daugelyje Silicio slėnio kompanijų, vystančių mobiliąsias technologijas, vadovavo įmonei ,,Danger“, kūrusiai programinę įrangą ,,T-Mobile„. Pasitraukęs iš ,,Danger“ A. Rubinas įkūrė kitą kompaniją - ,,Android„. Ši ypatingai sudomino ,,Google“ ir buvo jos nupirkta – tokia ,,Android" istorija.

REKLAMA
REKLAMA

A. Rubino komanda glaudžiai bendradarbiavo su ,,Motorola„, vykdė aktyvią rinkodaros programą nukreiptą prieš ,,iPhone“. Ir tuomet operacinė sistema ,,sprogo„ – tokie telefonų gamintojai kaip HTC, ,,Samsung“ ,,Android„ sistema parėmė visą savo mobiliųjų telefonų gamybos startegiją ir ji veikia iki šiol. 2010 metais ,,Samsung“ mobiliųjų telefonų rinkos dalis išaugo 340 proc., HTC išsiplėtė 229 proc.

Dabar A. Rubinas kuria naują strategiją – paversti ,,Android" universalia platforma ir suderinti skirtingas operacinės sistemos versijas, kurios neleido vartotojams laisvai naudotis naujomis aplikacijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę A. Rubinas teigė, kad naujoji ,,Android„ versija ,,Ice Cream Sandwich“ bus pritaikyta tiek planšetėms, tiek mobiliesiems telefonams. ,,Google" taip pat dirba su mobiliųjų telefonų gamintojais ir tiekėjais, kad užtikrintų, jog sistemos atnaujinimas kuo greičiau pasiektų vartotojus. Tai reiškia, kad gamintojai turės suderinti savo telefonus su programinės įrangos atnaujinimais kuo skubiau.

Visuomet pabrėžę atvirumą, šiandien panašu, kad A. Rubinas ir jo komanda siekia daugiau ją kontroliuoti. Neatitikimas tarp skirtingų sistemos versijų pasirodė didelė problema tiek vartotojams, tiek aplikacijų kūrėjams, todėl bandoma ją kuo greičiau išspręsti.

REKLAMA

Šiais metais ,,Google„ komanda koncentruojasi tiek į sisteminę, tiek į programinę įrangą. Kompanija šią žiemą turėtų išleisti trečios kartos ,,Nexus“ telefoną kartu su naująja ,,Android" operacine. Kalbama, kad kartu pasirodys ir operacinės sistemos versija planšetėms. Tai vadinama protinga kompanijos stretegija, toliau siekiant užvaldyti išmaniųjų telefonų ir plančetinių bei internetinių kompiuterių rinką.

Bet mobiliųjų sistemų karas, atrodo, tik prasideda. Galiausiai laimės ta kompanija, kuri sugebės pritraukti daugiausiai vartotojų. Panašu, kad A. Rubinas kol kas laimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų