REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praeitą savaitę Nacionalinio simfoninio orkestro koncertu startavęs tarptautinis šiuolaikinės muzikos festivalisDruskomanija 2011“ nuo gegužės 23 d. įsisiūbuos pilnu smarkumu.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinis orkestras ir jo vadovas, dirigentas Donatas Katkus, garsūs savo lankstumu, profesionalumu ir stilistiniu universalumu kaip ir kasmet sutinka įsivelti į festivalio sūkurį bei įveikti jaunųjų kompozitorių įnoringus kūrybinius troškimus. Gegužės 23 d. 19 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje koncerte „Stygų šuoras“ orkestras atliks net penkis įkvėpimo šaltiniais ir tematika labai įvairius lietuvių bei užsienio kompozitorių kūrinius.

REKLAMA

Gegužės 24 d. 19 val. Teatro, muzikos ir kino muziejuje intymumą ir garsinę poeziją skleis dainininkė, kompozitorė, poetė Madeleine Östlund iš Švedijos ir pianistė Marija Grikevičiūtė. Projekte „Vaizdiniai, svajos“, pasitelkiant trumpas Walto Whitmano, Emily Dickinson ir pačios vokalistės eiles, klausytojai galės pasinerti į balso ir fortepijono stygų improvizaciją bei muzikos jutimais klajoti poetinių vaizdinių aplinkoje. Pasak Madeleine, didžiausią muzikinę įtaką jai padarė tokie atlikėjai kaip Johnas Coltrane'as, Meredith Monk, Maria João, todėl atlikdama muziką ji siekia žengti kuo giliau į improvizacijos meną, visiškai įsijausti į čia ir dabar akimirką bei naudoti visus balso niuansus ir kūno išraiškas.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 25  d. 19 val. Fluxus ministerijoje netradicinės sudėties trio „BAccK +/- Harp“ bei Yanno Le Nestouro (bosinis klarnetas, Švedija) ir Annos Petraškeviča'os (fleita, Latvija) duetas kvies „Prisiglaust V aukšte“. Šiame koncerte apsijungs tiek šių dienų kompozitorių garsinės kombinacijos, tiek ir atvira muzikos improvizacija „20/27“, kurią galima įvardinti kaip intymų, jausminį ir sensorinį kūrinį. Čia atlikėjai tyrinės vienas kitą atspindintį instrumentų santykį, ieškos bendros kalbos ir kurs naują jų galimybių bei erdvės suvokimą... tamsoje. O po tokio atvirai artimo muzikavimo 21 val. restorane „Kalvarijų No 1“ ekscentriškosios „ZehrGut“ merginos, akademiškumo vengiančios „kaip maro“, atliks Berlyno, Broadway'aus miuziklų, roko operų ir šiuolaikinio kabareto kūrinius koncerte „Nuodėmingos dainos“.

Galiausiai, prieš savaitgalinę festivalio išvyką į Druskininkus, gegužės 26 d. Fluxus ministerijoje bus įgyvendinti dar du projektai – 19 val. koncertas „Aspiracija“ ir 21 val. eksperimentinis fizinio garso valdymo bei interaktyvumo tyrinėjimas „239“. Pirmajame koncerte „Lietuvos obojų kvintetas“ atliks septynis būtent jų kolektyvui sukurtus/pritaikytus užsienio ir Lietuvos kompozitorių kūrinius. Kvinteto vadovo Roberto Beinario teigimu, visos naujai sukurtos kompozicijos yra ne tik įdomios, brandžios ir vertos atlikti, bet ir išgirsti. Vėliau vakare, projekte „239“ trys jauni ir drąsūs kompozitoriai – Lukrecija Petkutė, Tadas Dailyda ir Mykolas Natalevičius garsinį audeklą pins iš Jurgio Mačiūno, Ryčio Mažulio kūrinių transformacijų bei jaunosios kartos kompozitorių darbų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų