REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šį vakarą mes esame čia, nes mums rūpi tie, kurie amžiams pasiliko Sibiro žemėse, tačiau yra gyvi mūsų širdyse“, – šeštadienio vakarą paramos akcijos–koncerto „Misija Sibiras'11“ metu į tiesioginės transliacijos žiūrovus kreipėsi renginio vedėjai Vytautas Juozapaitis ir Neringa Skrudupaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Porą valandų trukusio koncerto metu būsimoms projekto „Misija Sibiras'11“ ekspedicijoms Lietuvos televizijos žiūrovai paaukojo per 60 000 litų. „Šios iniciatyvos nebūtų be žmonių, kurių stipraus pilietiškumo bei patriotiškumo jausmo dėka projektas gyvuoja jau šeštus metus. Tik turėdami tvirtą palaikymą galime formuoti pozityvų jaunimo įvaizdį ir tinkamai pagerbti tautiečius, kurie jau nebegrįš iš tolimojo Sibiro“, – sako projekto organizatorių Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentas Šarūnas Frolenko.

REKLAMA

Gyvai stebėti tiesioginę koncerto transliaciją LRT Didžiojoje studijoje susirinko per 300 žmonių, tarp jų renginyje dalyvavo LRT generalinis direktorius A. Siaurusevičius, LR Švietimo ir mokslo ministras G. Steponavičius, LR Seimo nariai ir kiti svečiai. Susirinkusiųjų gretose buvo ir visų iki šiol rengtų projekto ekspedicijų dalyviai. Į studiją atvyko ir ypatingi projekto svečiai: 50 metų Karagandoje gyvenusi, neseniai į Lietuvą sugrįžusi p. Viktorija Kavoliūnaitė ir 2010 metų projekto dokumentiniame filme savo prosenelio antkapį išvydęs Tomas Kvietkauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Į LRT Didžiąją studiją susirinkę svečiai, žiūrovai bei koncerto atlikėjai turėjo išskirtinę galimybę perduoti simbolinę žinutę į Lietuvą negrįžusiems tautiečiams: koncerto metu ant trispalvių medžiagos skiaučių rašytos žinutės, kurios bus sujungtos į vieną didžiulę ir unikalią Lietuvos vėliavą. Liepos mėnesį šis simbolinis kūrinys kartu su „Misijos Sibiras'11“ ekspedicijomis keliaus į lietuvių tremties vietas.

Paramos akcijos–koncerto žiūrovai išvydo vaizdo siužetus, atspindinčius tremties istoriją, projekto ekspedicijų dalyvių patirtis, išgirdo Sibire sutiktų lietuvių istorijas ir patirtus išgyvenimus. Trispalvių mostais ir plojimais sutikti ir palaikyti vakaro atlikėjai: grupės „Skylė“, „Saulės kliošas“, „G&G Sindikatas„, „Sounds in G“, „Bjelle ir Peru", „Pikaso“ su Loreta Sungailiene, „El Fuego“ su Egle Jakštyte bei atlikėjai Ieva Narkutė, Vytautas Juozapaitis su šeima, Vaida Genytė ir Marūnas, kūrinį atlikę su choru „Ave Vita“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Projekto organizatoriai primena, kad norintys paaukoti norimą ir neribotą pinigų sumą šių metų ekspedicijų bei po grįžimo planuojamų projekto pristatymų organizavimui, iki liepos mėnesio galės tai daryti aukojimo internetu portale www.aukok.lt.

Taip pat, visi norintieji paaukoti trumpaisiais numeriais  (1416 – 2 LT, 1417 – 5 LT, 1418 – 10 LT) dar gali skambinti arba siųsti žinutes visą gegužės 22 dieną (sekmadienį).

Šiemet planuojamos dvi projekto ekspedicijos: į Tadžikistano Respubliką ir Tomsko sritį Rusijos Federacijoje. Daugiau informacijos galite rasti projekto tinklalapyje internete www.misijasibiras.lt.

Koncertą antrus metus iš eilės rengė Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) kartu su Lietuvos nacionaliniu radiju ir televizija (LRT) bei „Play TV". Koncerto partneriai: TEO LT, Omnitel, Bitė, Tele 2, Mediafonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų