REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Advokatų komanda, atstovaujanti buvusiam Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovui Dominikui Strosui Kanui (Dominique Strauss-Kahn), kaltinamam seksualine prievarta, neformaliai kreipėsi patarimo į Vašingtone įsikūrusią buvusių Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) ir JAV diplomatų vadovaujamą konsultacinę firmą.

REKLAMA
REKLAMA

D. Strosas Kanas kaip privatus asmuo kreipėsi į tą pačią firmą "TD International" dar 2007 m., prašydamas patarimo, kaip vykdyti tarptautinę ir Vašingtono politiką, norint tapti generaliniu TVF direktoriumi.

REKLAMA

Šaltinis, susipažinęs su "TD International" užsakymu, atliktu D. Strosui Kanui 2007 m., teigė, kad finansininko atstovai neformaliai susisiekė su firma, kai šis praėjusį šeštadienį buvo suimtas, ir paprašė patarimo dėl jo keblios padėties.

Tapatybės nepanoręs atskleisti šaltinis sakė, kad konsultacinė firma oficialiai dar nėra pasamdyta. Kaltinamojo advokatas informacijos nekomentavo.

"TD International" atstovas penktadienį sakė "Reuters" naujienų agentūrai: "Mes nekomentuojame savo ryšių su klientais ir jų veiksmų. Mūsų ankstesnis darbas su Dominiku Strosu Kanu yra detaliai surašytas (Teisingumo departamento) bylose".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų