REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moterys, reguliariai patiriančios orgazmą, yra ne tik energingesnės, bet taip pat daug atsparesnės ligoms ir virusams, – byloja naujas tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Išsiaiškinta, jog moterys, puikiai vertinančios savo seksualinį gyvenimą, yra gyvybingesnės, psichologiškai tvirtesnės ir stabilesnės už tas, kurios mylisi rečiau nei du kartus per mėnesį.

REKLAMA

Tyrime dalyvavo apie 300 moterų, jų amžius – nuo 20 iki 65 metų.

Tyrėjos ir moterų sveikatos programos koordinatorės teigimu, išsiaiškinta, jog seksualinio gyvenimo kokybe nepatenkintos moterys apskritai yra nelaimingesnės, turi mažiau jėgų ir motyvacijos kažką veikti.

„Tokie rezultatai tik dar kartą įrodo seksualinio gyvenimo svarbą sveikatai. Juk dauguma dailiosios lyties atstovių nedrįsta apie tai kalbėti su gydytojais, nors dažnai vertėtų“.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau nei 90 proc. respondenčių teigė, jog intymiais malonumais mėgaujasi su partneriu, daugiau nei 50 proc. – jog sekso iniciatoriumi dažniausiai būna vyras. Tyrime dalyvavusių moterų seksualinio gyvenimo aktyvumas priklausė nuo partnerio sveikatos, seksualinių funkcijų, kitų nuo vyro priklausančių veiksnių.

„Moterys, įvardinusios, jog yra nepatenkintos intymiuoju gyvenimu, dažniausiai pačios nesiryžo nieko keisti ir laukė veiksmų iš partnerio“,– teigia viena tyrėjų.

Beje, taip pat pastebėta, jog tikrai ne visada pasitenkinimas seksualine gerove priklauso nuo seksualinio gyvenimo aktyvumo, santykių dažnumo.

„Tyrimas pabrėžia moterų seksualinės sveikatos įtaką visam organizmui, asmeninei gerovei“,- dar kartą patikino tyrimo vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų