REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiulį širdies formos šokoladą ir Halės miesto druskos maišelį dovanų gavo Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis, penktadienį miesto savivaldybėje priėmęs Vokietijos atstovų delegaciją iš Kaunui giminiško Hanzos miesto - Halės (Saksonijos - Anhalto žemės).Tarptautinių Hanzos dienų proga į Kauną - vienintelį Lietuvos miestą, priklausantį Naujajai Hanzos miestų sąjungai, atvyko Vokietijos valstybės sekretorė (užsienio reikalų viceministrė) Cornelia Pieper, ambasadorius Lietuvoje Hansas Peteris Annenas, Halės miesto merė Dagmara Szabados ir kiti svarbūs asmenys.

REKLAMA
REKLAMA

Tokios kauniečius pasiekusios dovanos iš Halės nebuvo atsitiktinės. Didžiausiame Saksonijos - Anhalto žemės mieste Halėje yra įsikūręs seniausias Vokietijoje šokolado fabrikas "Halloren", pirmus savo gaminius pasiūlęs dar 1804 metais. Be to, Halės miestas garsėja ne tik saldumynais, bet ir druskos gavyba. Žodis "Hall", Saksonijos - Anhalto žemės kalbos dialekte reiškia "druską" - iš čia kilo miesto pavadinimas, o jau nuo XV a. šiose vietose gyvenę druskos kasėjai buvo vadinami "Halloren".

REKLAMA

"Labai džiaugiuosi pirmą kartą viešėdama jūsų gražiame mieste Kaune. Daug apie jį sužinojau iš savo gimtojo Halės miesto vadovų. Hanzos dienos - puiki galimybė susitikti su visų Europos miestų atstovais. Lietuvos Respublikos Prezidentės dalyvavimas Hanzos šventės atidaryme rodo, kad tai - visos Lietuvos bendruomenės šventė. Nuostabu, kai dėmesys rodomas pilietinei visuomenei", - džiaugėsi Vokietijos valstybės sekretorė K. Pyper. Ji netgi prasitarė, jog laikanti kumščius už tai, kad vasaros gale Lietuvoje vyksiančiame Europos vyrų krepšinio čempionato finale Kaune susitiktų būtent Lietuvos ir Vokietijos rinktinės.

REKLAMA
REKLAMA

Halės miesto merė D. Szabados teigė apsilankiusi bent keliuose įvairių šalių miestuose, kur vyko tarptautinės Hanzos dienos. Pasak jos, Kauno šventės atidarymas buvo tikrai įspūdingas, o jį dar labiau papuošė Kauno "Žalgirio" krepšininkų pergalė Lietuvos krepšinio lygos finale ir jų atvykimas į Santaką pasisveikinti su savo gerbėjais.

"Mes ypač vertiname Kaunui suteiktą galimybę surengti tarptautines Hanzos dienas. Šios progos laukėme nuo 1992-ųjų. Žinome, kad Hanzos sąjunga jungia netoli 180 miestų ir šventė rengiama kaskart vis kitame mieste. Kaunui ji tapo gera proga parodyti, kad turime kuo didžiuotis, sugebame, galime, mokama priimti draugus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaunas - universitetinis miestas, esantis puikioje geografinėje vietoje, augantis ne tik kaip logistikos ir transporto centras, bet ir kaip kultūros, sporto sostinė", - taip Kauną garbiems svečiams iš Vokietijos pristatė miesto meras R. Mikaitis.

Po priėmimo jie apsilankė rotušėje, iš kurios balkono buvo pranešta apie Hanzos dienų mugės atidarymą. Įrašę palinkėjimų rotušėje saugomoje garbių Kauno svečių knygoje, Vokietijos atstovai drauge su miesto vadovais pakėlė simbolinį alaus bokalą už Hanzos šventės sėkmę.

Vokietijos ambasadorius Lietuvoje H. P. Anenas Kauno merui R. Mikaičiui žadėjo, kad ir toliau bus stiprinami ryšiai tarp Vokietijos ir Lietuvos universitetų. Atsisveikindamas ambasadorius padėkojo kauniečiams už puikiai prižiūrimas vokiečių karių kapines bei IX forto memorialą, "kurie yra ypač svarbūs sunkioje Vokietijos istorijoje".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų