REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pernai ambicingus planus Lietuvoje pristačiusi „Baltijas aviacijas sistemas" (BAS) iki šiol nepasirūpino reikiamais dokumentais, kad galėtų gauti oro vežėjo pažymėjimą, rašo "Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

BAS vadovai pažadėjo pradėti skrydžius iš Vilniaus jau balandį, o po penkerių metų dešimčia lėktuvų skraidyti į 28 užsienio miestus.

REKLAMA

BAS savininkai – latvių bendrovės „AirBaltic" prezidentas Bertoltas Flickas ir BAS direktorius Kristianas Kirchheineris – tikino, kad vis dar vyksta parengiamieji darbai, bet nurodyti bent apytikslės pradžios datos negalėjo.

B.Flickas viliasi, kad Lietuvos Vyriausybė parems aviacijos naujokę. Dėl to BAS vadovai nekart lankėsi Lietuvos ūkio ministerijoje.

Tiesa, tuomet, kai jai dar vadovavo Dainius Kreivys: naujasis ūkio ministras Rimantas Žylius tikino apie tai nieko nežinantis.

REKLAMA
REKLAMA

„Būtų nuostabu, jei Lietuva paremtų naują bendrovę", – B.Flickui pritarė K.Kirchheineris ir pripažino, kad aviacijos įmonės steigimas įstrigo.

„Kol nėra pažymėjimo, apie paramą negali būti nė kalbos", – atkirto Lietuvos civilinės aviacijos administracijos (CAA) vadovas Kęstutis Auryla.

Dalį dokumentų, reikalingų oro vežėjo pažymėjimui gauti, BAS pateikė pernai gruodžio pradžioje. Tačiau iki šiol neįsigijo orlaivių ir nesubūrė įgulų. Tiesa, paskyrė Lietuvoje dirbantį skrydžių saugumo specialistą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nei mūsų ministerija, nei Tarptautinis Vilniaus oro uostas jokios paramos jiems nežadėjo. Naujai bendrovei būtų taikomi tie patys mokesčiai kaip ir kitoms oro įmonėms.

Galime tiktai palinkėti, kad jų planai ir pažadai būtų įgyvendinti", – dienraščiui sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

BAS vadovai planuoja paramos prašyti Vilniaus mero Artūro Zuoko. Prieš tapdamas meru jis sakė, kad sostinei būtų svarbu turėti oro bendrovę ir ji galėtų vadintis „Air Vilnius".

Paklaustas, ar BAS taip pavadintų įmonę, B.Flickas tik nusišypsojo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų