REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiauliečių baidarininkų Aurimo Lanko ir Edvino Ramanausko duetas praėjusį savaitgalį Trakuose iškovojo teisę dalyvauti pasaulio taurės varžybose, kurios paskutinį gegužės savaitgalį vyks Vokietijos mieste Diusburge. Tačiau ten šiauliečiai nevyks — jų kelialapis atiduotas finišo nepasiekusiam Alvydo Duonėlos ir Ryčio Ptašnyko dvejetui. Šiauliečiai žada gintis teisme.

REKLAMA
REKLAMA

Kelialapis atiteko paskutiniams

Šiauliečio Aurimo Lanko teigimu, dar vasario mėnesį buvo nuspręsta, kad į pasaulio taurės varžybas Diusburge pateks atrankos varžybose pirmąsias dvi vietas užėmę baidarininkai.

REKLAMA

Šiauliečiai atrakoje buvo antri, tačiau šią savaitę vieta pasaulio taurės veržybose iš jų atimta ir atiduota A. Duonėlai ir R. Ptašnykui, kurie distancijos nebaigė ir finale liko paskutiniai — devinti. Pirmąją vietą atrankinėse varžybose užėmė vilniečiai Vitalijus Seja ir Ignas Navakauskas.

Aurimas Lankas sakė, kad po finišo niekas su A. Duonėla nebendravo. „Tai ne pirmas kartas, kai jis meta irkluoti viduryje distancijos“, — sakė Aurimas Lankas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kompensacija“ — pairkluoti estafetėje

Sprendimas, kad į pasaulio taurės varžybas šiauliečiai nevyks, priimtas trečiadienį, po Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos posėdžio.

Aurimui Lankui ir Edvinui Ramanauskui suteikta „kompensacija“ — pasiūlyta dalyvauti neolimpinėje estafetėje 4x200 metrų. Šiauliečiai atsisakė.

„Federacija finansuotų tik dalį kelionės išlaidų, be to, tai juk ne olimpinė sporto šaka“, — sakė Aurimas Lankas.

Šiauliečiai taip pat atsisakytų dalyvauti pakartotinėse atrankos varžybose. „Kiek galima taip žaisti? Kas patvirtins, kad tai nepasikartos?“, — klausė Aurimas Lankas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, savaitgalį šiauliečiai planuoja pasitarti su advokatais ir nuspręsti, ką traukti baudžiamojon atsakomybėn.

Pastangos ir investicijos nuėjo perniek

Irkluotojų treneris Antanas Lankas sakė, kad šiauliečių niekas nefinansavo — jie patys už 7 tūkstančius litų pirkosi valtį.

25-erių metų Aurimas Lankas penkerius metus mokėsi Vilniuje, o pernai grįžo į Šiaulius. Iš irklavimo vyras nepragyvena, dirba kitą darbą. Šiaulietis treniruojasi ryte, prieš darbą — apie pusę septynių ir vakare.

Bendraamžis E. Ramanauskas gyvena ir dirba Anglijoje, o į Lietuvą grįžo ruoštis ir dalyvauti atrankos varžybose.

REKLAMA

„Jei Duonėla ir Ptašnykas būtų sėkmingai startavę, gal šiauliečius ir būtų aplenkę. Tačiau šiauliečiams startas taip pat nebuvo sėkmingas“, — sakė Antanas Lankas, pridėdamas, kad šiauliečiai treniravosi Kuršėnuose, o A. Duonėla ir R. Ptašnykas — Europos pietuose.

Nedalyvavimas pasaulio taurės varžybose dvigubai skaudus — nestartavę šiauliečiai praranda galimybę dalyvauti Europos čempionate. Jame Lietuva turi vieną vietą ir ten startuos geriausiai pasaulio taurės varžybose pasirodęs baidarininkų duetas.

REKLAMA

Paspaudė pinigais ir persigalvojo?

LTOK sporto direktorius Kazys Steponavičius pripažino, kad sportinis principas nukentėjo: „Taip. Labai blogai“.

Pasak K. Steponavičiaus, jau anksčiau buvo pasirašytas dokumentas, kad iki rugpjūčio mėnesio atrankinės varžybos negali vykti, nes olimpiečiai savo geriausią formą turi pasiekti Europos čempionate.

„Sužinoję, kad federacija darė atranką, nustebome. Yra aiškus olimpinių kandidatų pasirengimo planas, kurį stebime. Pagal jį A. Duonėla ir R. Ptašnykas turi dalyvauti pasaulio taurės varžybose. Surengėme susirinkimą ir jame federacijos paklausėme, ar jiems nebereikia finansavimo. Priėmė sprendimą, kad į pasaulio taurės varžybas vyks olimpiečiai, o antro kelialapio likimą spręs federacija“, — pasakojo K. Steponavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kelialapis atiduotas atranką laimėjusiems vilniečiams, kurie ruošiasi Europos jaunimo čempionatui.

Pavadino „turistais“

„Nereikia taip garsiai. Situacijos skandalu negalima pavadinti. Žinoma, ji nemaloni, negraži“, — aiškino Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius V. Galdikas.

Jis šiauliečius pavadino „sportininkais turistais“, nes neva nėra jokių šansų, kad jie galėtų patekti į olimpines žaidynes. “Manome, kad turi važiuoti stipriausi“, — sakė V. Galdikas.

Jis neigė, kad buvo priimtas sprendimas, jog į pasaulio taurės varžybas vyks dvi pirmąsias vietas užėmusios baidarės. „Tai neformalus pasakymas. Varžybos buvo labiau kas aplenks rinktinės narį“, — teisinosi V. Galdikas.

REKLAMA

„Kaimo varžybos“

Lietuvos olimpinio sporto centro vadovas Linas Tubelis taip pat tvirtino, jog A. Duonėla privalo važiuoti į pasaulio taurės varžybas, nes tai pasirengimo etapas.

„Tokių olimpinėje rinktinėje nėra“, — išgirdęs šiauliečių pavardes atsakė L. Tubelis.

„Pasiruoši kaimo varžyboms ir gali bet ką aplenkti. Kai parveš kelialapį į olimpines žaidynes, tada galima rengti atrankines varžybas. Savaitgalį laimėję vilniečiai taip pat yra kandidatų sąraše. Tai olimpinės pamainos sportininkai“, — sakė L. Tubelis.

Su A. Duonėla vakar pasikalbėti nepavyko.

„Tai ne pirmas kartas, kai jis meta irkluoti viduryje distancijos“.

Giedrius VAITKEVIČIUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų