REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš dvejus metus Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pradėtas 10 standartinių matmenų dirbtinės dangos aikščių projektas įpusėja, praneša LFF.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais įrengtomis keturiomis aikštėmis jau džiaugiasi Gargždai, Kėdainiai, Panevėžys ir Kaunas. Dar dvi aikštės šiemet turėtų būti įrengtos Tauragėje ir Alytuje.

REKLAMA

Tauragėje įpusėja treniruočių aikštės įrengimas

Darbai Tauragėje jau vyksta senajame miesto stadione, kur šiuo metu ruošiami LFF dovanotos dirbtinės dangos pagrindai. Treniruočių aikštę Tauragės futbolininkai siekia įsirengti kuo greičiau, nes tuo pat metu vykstant ne tik minėto stadiono, bet ir pagrindinio „Vytauto“ stadiono rekonstrukcijai, Tauragės „Tauro“ klubui tenka žaisti ir treniruotis kituose miestuose.

„Manau, kad apie 50 procentų darbų jau atlikta. Kada visi darbai bus baigti – sunku pasakyti. Tai priklausys nuo oro sąlygų, nes pavyzdžiui per lietų dirbti neišeina. Tikimės, kad liepos mėnesį jau turėsime aikštę“, - vylėsi VšĮ „Tauragės futbolas“ direktorius Egidijus Katauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su aikšte stadione montuojama ir 500 vietų tribūna, kurios įrengimui lėšų skyrė Kūno kultūros ir sporto departamento sporto rėmimo fondas.  Ateityje taip pat numatoma planuojama įrengti apšvietimą, kad treniruotis būtų galima ir tamsiuoju paros metu.

Rudenį, naujų mokslo metų stadione sportuos dvi penktokų futbolo klasės, dėl kurių subūrimo VŠĮ „Tauragės futbolas“ neseniai sukirto rankomis su miesto Martino Mažvydo ir „Šaltinio“ mokyklomis.

Alytuje baigiamas derinti projektas

Panašių planų turi ir Alytaus miestas. Jame pastaruoju metu  derinamas Alytaus Dainavos mikrorajono mokyklos stadiono projektas. Bendradarbiaujant miesto savivaldybei ir „Dainavos“ klubui  planuojama įrengti LFF skirtą dirbtinės dangos aikštę, pastatyti 800 vietų tribūną, apšvietimą, persirengimo kambarius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kitą savaitę projektą planuoja svarstyti Alytaus miesto taryba. Jei projektas būtų patvirtintas, birželį planuojama pradėti darbus. Pirmiausia būtų klojama dirbtinės danga. Jei viskas vyktų sklandžiai, aikštę turėtume jau rugpjūčio mėnesį. Kitus darbus taip pat tikimasi atlikti šiemet“, - sakė VšĮ „Alytaus futbolas" prezidentas Andrius Stasiukynas.

Atnaujintas stadionas būtų skirtas miesto futbolininkų – profesionalų, vaikų ar veteranų – treniruotėms. Tikimasi, kad nuo kitų mokslo metų aikšte galės naudotis Dainavos mokykloje steigiamos futbolo klasės.

REKLAMA

Gargždų stadione sunkiai telpa visi norintys

Kai kuriuose miestuose jau galima džiaugtis atliktų darbų rezultatais. Netrukus sukaks metai nuo naujos aikštės įrengimo Gargžduose, kur miesto centriniame stadione iš LFF gauta dirbtinė danga oficialiai pristatyta pernai birželį.

VšĮ „Gargždų futbolas“ direktoriaus pareigas laikinai einantis Rimantas Mikalauskas teigė, kad miesto stadione per dieną treniruojasi apie 200 vaikų,  70 mėgėjų ir dvi vietos „Bangos“ klubo ekipos.

„Aikštės užimtumas – itin didelis, galbūt net per daug. Ryte treniruojasi „Bangos“ komanda, nuo pirmos valandos prasideda vaikų treniruotės, kurios vyksta keturiomis grupėmis, aikštė dalijama į kelias dalis. Toliau –  „Bangos“ pagrindinė bei dublerių ekipos ir taip iki 21 valandos“, - pasakojo R.Mikalauskas.

REKLAMA

Jis pažymėjo, kad Gargždų miesto stadione šiemet taip pat vyko gausybė A lygos rungtynių – iš viso net 23. Namų rungtynes be „Bangos“ čia taip pat žaidė „Klaipėda“, Klaipėdos „Atlantas“, Tauragės „Tauras“, „Mažeikiai“ ir Pakruojo „Kruoja“.

Kėdainiečiams nebereikia bristi po purvą

Pasinaudojęs LFF projektu nuo 2010 metų vasaros dirbtinės dangos aikštę turi ir Kėdainių miesto centrinis stadionas.  Pasak Kėdainių „Nevėžio“ klubo direktoriaus Sauliaus Skibiniausko, aikštė ypač naudinga šaltesniuoju metų laiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atsižvelgiant į mūsų klimatą, dirbtinės dangos aikštė yra optimaliausias sprendimas. Labai pagerėjo treniruočių sąlygos – rudenį ar pavasarį nebereikia braidyti po purvą, galima nuolat rengti įvairius futbolo turnyrus. Stadionas užimtas beveik visą dieną – po pamokų treniruojasi vaikai, pradedant pirmokais, taip pat mokyklinio amžiaus grupių komandos, veteranai, Kėdainių futbolo klubai“, - vardijo S.Skibiniauskas.

„Nevėžio“ vadovo teigimu, artimiausiu metu svarbu sutvarkyti buitinę infrastruktūrą – rūbines žaidėjams ir rungtynių dalyviams administracines patalpas. Įgyvendinę šią užduotį kėdainiečiai tikisi stadione surengti daugiau tarptautinių varžybų.

REKLAMA

Išsigelbėjimas Panevėžio apskričiai

Praėjusių metų pabaigoje aikštė įrengta Panevėžio futbolo akademijos (PFA) stadione.

Akademijos direktorius Darius Butkus teigia, kad dangos atsiradimas – didžiulis žingsnis į priekį tiek dėl masiškumo, tiek dėl meistriškumo ugdymo.

„Vaikams tai puiki vieta praleisti laiką žaidžiant futbolą, o akademijai – didžiulis priedas prie meistriškumo kalvės. Šioje aikštėje treniruojasi 400 mūsų auklėtinių, taip pat mėgėjai iš visos apskrities ir „Ekrano“ klubo profesionalai. Panevėžio apskričiai tai tikras išsigelbėjimas. Norėčiau nuoširdžiai už tai padėkoti LFF vadovams Liutaurui Varanavičiui, Juliui Kvedarui, Panevėžio „Ekrano“ klubui ir visiems kitiems, kurie prie to prisidėjo“, - sakė D.Butkus.

REKLAMA

PFA stadione šiemet numatoma įrengti sėdimų vietų, apšvietimą ir kitus darbus, kad rungtynes čia galėtų rengti Panevėžio „Ekranas“, Lietuvos jaunimo rinktinės.

Kauno komandoms – aukštos kokybės aikštė

Dar viena dirbtinės dangos aikštė pernai įrengta renovuojant Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) komplekso stadione Kaune. Aukščiausius FIFA kokybės standartus atitinkančioje aikštėje treniruojasi ir varžybas rengia LFF vyrų A ir I lygos klubai FBK „Kaunas“, Kauno „Atletas“, akademijos auklėtiniai, LKKA studentai, moterų futbolo A lygos klubas „Kaunas“ bei kitos komandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šaltesniuoju metų laiku čia atvyksta ir kitų miestų A bei I lygos komandos, LFF taurės varžybų dalyviai. Įrengtas apšvietimas leidžia rengti varžybas tamsiuoju paros metu. Pagrindinė aikštė labiau skirta profesionalioms varžyboms, o mėgėjams ir vaikams suteikiame galimybę sportuoti kitose aikštėse. Vyksta ir daug masinio futbolo renginių, kuriuos organizuoti padeda profesionalus mūsų personalas“, - teigė NFA direktorius Raimondas Statkevičius.

Iš viso akademijos komplekse per mėnesį įvairiuose renginiuose, varžybose treniruotėse dalyvauja daugiau kaip 5 tūkstančiai žmonių.

2 milijonų eurų vertės LFF projekto metu naujos kartos aikščių dangos dovanojamos įvairiems šalies regionams. Planų įsirengti tokias aikštes turi Plungės, Mažeikių bei Vilniaus miestai.  Planuojama, kad iki 2012 m. dešimt regionų turės FIFA standartus atitinkančias modernias aikštes, kuriose bus galima rengti aukšto lygio tarptautines varžybas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų