REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie tai, kad 2011 metų gegužės 21 dieną ateis pasaulio pabaiga, pareiškė žinomas Kalifornijos pamokslininkas Haroldas Campingas.

REKLAMA
REKLAMA

Haroldas Campingas – žinoma JAV asmenybė. Ne tik savo pranašystėmis, bet ir savo aršiais bažnyčios užsipuolimais. Jis turi net savo žiniasklaidos priemonę, per kurią informuoja klausytojus apie eilinę apokalipsę: H. Campingas „Šeimos radijo“ (Family Radio Network) prezidentas ir vadybininkas. Būtent per tą radiją ir buvo paskelbta, kad pasaulio pabaiga įvyks 2011 metų gegužės 21 dieną 6 h ryto.

REKLAMA

Tiesa, apie tai, kaip būtent įvyks pasaulio pabaiga, kunigas nusprendė nutylėti. Tačiau, jis tiksliai žino, kad išgyvens tik 2% Žemės gyventojų. Ir tarp išgyvenusiųjų bus beveik visi jo pasekėjai. O jų, pasekėjų su kiekviena diena atsiranda vis daugiau. Šiuo metu jau galima suskaičiuoti apie tūkstantį H. Campingo pasekėjų.

H. Campingo pasekėjai (SCANPIX nuotr.)H. Campingo pasekėjai (SCANPIX nuotr.)

Iš pradžių pamokslininko pareiškimai nesusilaukė jokios reakcijos, tačiau po kiek laiko jį pradėjo transliuoti visoje Amerikoje visi žinomiausi JAV televizijos kanalai.

REKLAMA
REKLAMA

89 metų pamokslautojas kiekvieną dieną bendrauja su savo pasekėjais per radiją, kuris finansuojamas iš klausytojų labdaringų paaukojimų. Family Radio Network šiuo metu vien JAV turi 66 radijo stotis. Daugiau nei 2000 reklamos plakatų daugelyje Amerikos valstijų puikuojasi H. Campingo šūkiais, tarp kurių: „Skelbk aliarmą, perspėk žmones!“. H. Campingas turi klausytojų ne tik JAV, bet ir visame pasaulyje.

Pagyvenusio vyro manymu, per 70 Biblijos tyrinėjimo metų jis išrado sistemą, kuri panaudoja matematiką užšifruotų pranašysčių interpretavimui. Pasaulio pabaiga, kaip jis mano, ateis gegužės 21 dieną, nes bus praėję 722500 dienų nuo 33 po Kr. metų balandžio 1 dienos, kai, kaip mano pamokslininkas, buvo nukryžiuotas Jėzus. Skaičius 722500 svarbus dėl to, kad gaunamas dvigubai padauginus tris šventus skaičius (5, 10 ir 17) vieną iš kito. Be to, H. Campingo nuomone, tokios neseniai įvykusios nelaimės, kaip žemės drebėjimas Japonijoje, Naujoje Zelandijoje ir Haityje parodo, kad Paskutinio teismo diena ne už kalnų.

Dėl laiko skirtumų, pagal H. Campingo pranašystę, Lietuvoje pasaulio pabaiga turėtų įvykti gegužės 22 dieną, 5 ryto.












REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų