REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Terorizmu kaltinama Eglė Kusaitė teismo prašo leisti jai vykti į Klaipėdą. Šiuo metu merginai draudžiama kur nors išvykti, ji pagal gyvenamąją vietą turi nuolat registruotis viename sostinės policijos komisariatų.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Vilniaus apygardos teismas (VAT) turėtų nagrinėti tokį kaltinamosios prašymą.

„Šiandienio posėdžio esmė turėjo būti dėl grįžimo į Klaipėdą. Noriu grįžti bent jau savaitei, šiaip apsilankyti. Visam laikui grįžti nenoriu, nes čia (Vilniuje, – ELTA) yra visi žmonės, su kuriais reikalinga tartis bylos klausimais. Yra advokatas, jis neprivažinės į Klaipėdą. Tiesiog noriu bent laikinai grįžti, nes pasiilgau namų“, – Eltai sakė E. Kusaitė.

REKLAMA

Teismas taip pat svarsto, ar E. Kusaitei grąžinti likusius iš Maskvoje gyvenančio draugo Apti Magmadovo gautus pinigus.

„Dėl pinigų, kur Apti Magmadovas man atsiuntė. Dar ten buvo 50 litų mano asmeniniai iš anksčiau, 100 JAV dolerių likusių iš A. Magmadovo, ir dabar svarstoma, ar grąžinti tuos pinigus man, ar negrąžinti“, – kalbėjo kaltinamoji. Ji asmeniškai teismui tokio prašymo nepateikė.

ELTA primena, kad E. Kusaitė VAT nagrinėjamoje byloje kaltinama tuo, kad kūrė organizuotą grupę teroro aktui įvykdyti, dalyvavo organizuotos grupės teroro aktui vykdyti veikloje bei rengėsi įvykdyti teroro aktą sprogdinant save strateginės reikšmės objekte, taip sukeliant pavojų daugelio žmonių gyvybei ir sveikatai bei siekiant, kad dėl to atsirastų sunkių padarinių – susisprogdinimo metu būtų nužudyta kiek galima daugiau žmonių ir šiais veiksmais įbauginti žmonės.

Teismas atidėjo sprendimą dėl E. Kusaitės

E. Kusaitė neketino slėptis

Piketavo E. Kusaitės šalininkai

E. Kusaitė paleista teismo salėje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų