REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moteris apskundė Lukiškių tardymo izoliatoriaus konvojų, palikusių vyrą be pietų bei surakinusi rankas antrankiais.

REKLAMA
REKLAMA

Ramute  Daktarienė, garsaus nusikaltėlio „Henytės“ žmona kreipėsi į Seimo kontrolierius bei Žmogaus teisių komitetą, Kalėjimų departamentą. Skunduose ji teigia, jog iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus į Klaipėdos teismą H. Daktarą išvežė apie 4 h ryto.

REKLAMA

Visą kelionės laiką, kuris truko apie 5 valandas, teisiamajam buvo surakintos rankos, kurias jis privalėjo laikyti už nugaros.

Be to, teigiama raštuose, H. Daktaras liko alkanas. Jam tik vakare nupirko maisto.

R.  Daktarienė prašo jos vyrą teismo metu perkelti į Šiaulių tardymo izoliatorių ir pasirūpinti, kad teisiamasis laiku gautų valgį.

Apie prašymą išgirdęs Kalėjimų departamento direktorius Saulius Vitkūnas nustebo: „Jeigu teisiamąjį vežė į Klaipėdos areštinę, ten ir turėtų pamaitinti, matyt. Pretenzijos jiems , prokuratūrai ir teismui“.

REKLAMA
REKLAMA

O prašymą perkelti į Šiiaulių tardymo izoliatorių reikia teikti pareigūnams, pradėjusiems ikiteisminį tyrimą.

Vadovaujantis Konvojavimo įstatymu, teisiamasis vežamas į areštinę ir perduodamas jų globon.. Ten gali būti teikiamas maistas, kuriam būtina rašyti paraišką. Kaip žinia, pietūs areštinėje kainuoja apie 8 - 10 litų asmeniui. Maistas atvežamas.

Dėl surakintų rankų H. Daktaras taip pat privalo kreiptis į Generalinę prokuratūrą, kur tirta taip vadinamoji  „Daktaro“ byla. Prokurorai, išgirdę šį prašymą tik nusijuokė: „Nejaugi leisime banditui be antrankiu važiuoti. Ir dar Henrikui Daktarui. Nejuokaukit“.

Pirmadienį Klaipėdos apygardos teismas ėmėsi nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje H. Daktaras įtariamas subūręs organizuotą susivienijimą, žudęs, prievartavęs turtą, plėšikavęs. Viso byloje surinkta 20 nusikalstamos veikos epizodų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų