REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į teisinį skandalą dėl pasikėsinimo išprievartauti patekęs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas Dominikas Stros-Kanas paskelbė atsistatydinęs. Jo oficialų pareiškimą išplatino TVF.

REKLAMA
REKLAMA

Garsus finansininkas ir politikas, gegužės 14-ąją suimtas Jungtinėse Valstijose, Niujorke, šiuo metu įkalintas Raikerso salos kalėjime.

REKLAMA

Kreipimesi į TVF direktorių tarybą D. Strosas-Kanas pareiškė su milžinišku kartėliu esąs priverstas pateikti prašymą dėl pasitraukimo iš posto. „Su visu įmanomu kategoriškumu atmetu visus man pateiktus kaltinimus“, – pridūrė jis, paaiškinęs, jog atsistatydinimu nori apginti organizaciją, kuriai „ištikimai ir sąžiningai“ tarnavo, bei visas jėgas skirti savo nekaltumui įrodyti.

„Šiuo metu aš pirmiausia galvoju apie savo žmoną, kurią myliu labiausiai, apie vaikus, šeimą, draugus“, – rašė 62-ejų D. Strosas-Kanas.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar politiko gynėjai turėjo bandyti dar kartą įtikinti teismą išleisti jų klientą į laisvę už milijono JAV dolerių užstatą ir skirti jam kardomąją priemonę – namų areštą – bei užsegti ant čiurnos specialią elektroninę apyrankę su GPS siųstuvu.

Ketvirtadienį paaiškėjo, jog prievartos prieš Niujorko „Sofitel“ viešbučio kambarinę byloje gali atsirasti svarbus liudytojas. Prancūzijos laikraštis „Le Figaro“ išsiaiškino, kad tuo metu, kai dabar jau buvęs TVF vadovas kėsinosi išprievartauti 32 metų Nafisatu Dialo („Le Figaro“ – kol kas vienintelis leidinys, paviešinęs nukentėjusiosios pavardę, kitų šaltinių ji kol kas dar nėra patvirtinta), apartamentuose buvo kitas viešbučio tarnautojas – vyras, keitęs patalynę. Kai kambarinė įėjo į numerį, jo durys buvo praviros. Moteriai paklausus, ar ji gali pradėti tvarkyti kambarius, vyras atsakė teigiamai, o pats išėjo neįspėjęs kambarinės, jog apartamentų gyventojas vis dar neišvykęs ir maudosi duše. Todėl tvarkytoja net neužtrenkė durų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaunos moters advokatas Džefris Šapiras tvirtina, esą neuždarytos durys – geriausias įrodymas, kad jo klientė į D. Stroso-Kano apartamentus atėjo dirbti, o ne linksmintis. Deja, tos pačios durys gerokai sumaišė kortas bylos tyrėjams: pareigūnai tikėjosi nustatyti, kiek laiko kambarinė praleido TVF vadovo numeryje pagal tai, kada ji pasinaudojo savo tarnybiniu raktu.

Kita vertus, nukentėjusioji, nepatvirtintomis žiniomis, sutiko duoti parodymus teisme prieš D. Strosą-Kaną, nors yra „smarkiai išsigandusi“. Advokato tikinimu, savo užpuoliko tapatybę viešbučio darbuotoja sužinojo tik kitą dieną po incidento ir dabar baiminasi dėl savo ir savo dukters gyvybės.

REKLAMA

Tuo metu D. Stroso-Kano gimtojoje Prancūzijoje bręsta skandalas dėl Niujorko policijos paviešintos D. Stros-Kano nuotraukos kalėjimo dosjė. Fotografija daryta praėjus maždaug parai po TVF vadovo sulaikymo Jungtinėse Valstijose. Joje D. Stroso-Kanas atrodo visiškai išsekęs, pusiau primerktomis akimis, prasagstytais sulamdytais marškiniais. Ši nuotrauka, kaip ir viešas D. Stroso-Kano, surakinto antrankiais, atvedimas į teismą, gerokai papiktino prancūzus, kurie tikėjosi šį žmogų tapsiant stipriausiu Nikolas Sarkozy konkurentu 2012-ųjų Prancūzijos prezidento rinkimuose.

REKLAMA

Laukiant šiandien, penktadienį, numatyto pirmojo D. Sroso-Kano stojimo prieš teismą, viešumon iškeliama ir vis daugiau neoficialių kaltinimų politikui bei gandų apie jo intrigas su moterimis. Teigiama, neva, praeityje dėstęs ekonomiką, D. Strosas-Kanas priekabiaudavo prie jaunučių studenčių, suko romaną su garsaus Italijos akademiko žmona, o su viena jauna aktore „elgėsi kaip gorila“. Taip pat D. Strosas-Kanas esą nevengdavo pasilinksminimų su merginomis iš brangių eskorto tarnybų. Prostitutės, kurių klientas jis yra buvęs, dabar pasakoja, jog D. Strosas-Kanas – šiurkštus, agresyvus, „be ceremonijų“, tačiau nė viena niekada nesiskundė, kad jis smurtavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienintelė moteris, kol kas atvirai stojusi D. Stroso-Kano pusėn, yra jo buvusi antroji žmona Brižita Žilmet. Interviu Prancūzijos dienraščiui „Le Parisien“ ji pasakė: „Faktai, apie kuriuos kalba Niujorko policija, niekaip nedera prie žmogaus, kurį aš pažįstu ir su kuriuo pragyvenau daugiau kaip dešimtį metų. Jis švelnus. Visiškai nelinkęs į smurtą. Jis daro daug klaidų, bet tik ne tokių.“

Pagal RIA NOVOSTI, „The Daily Mail“ informaciją

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų