REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį ir šeštadienį Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai (TS–LKD) tiesioginiuose rinkimuose renka partijos pirmininką.

REKLAMA
REKLAMA

Slaptas balsavimas partijos skyriuose vyksta vietinių balsavimo komisijų nustatytu laiku.

Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko rinkimuose dalyvauja du kandidatai: dabartinis partijos lyderis Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius ir partijos pirmininko pavaduotoja Seimo Pirmininkė Irena Degutienė.

REKLAMA

Galutiniai rinkimų rezultatai turėtų paaiškėti sekmadienį, gegužės 22–ąją.

Rinkimų agitacija, trukusi mėnesį, pasibaigė gegužės 19 dieną.

Rinkimai bus laikomi įvykusiais, jei juose dalyvaus ne mažiau kaip pusė visų partijos narių ir kandidatas surinks daugiau kaip pusę balsavusių partijos narių balsų. Priešingu atveju partijos taryba turės skelbti pakartotinius partijos pirmininko rinkimus.

Politologas ir ilgametis prezidento V. Adamkaus patarėjas L. Bielinis portalui Balsas.lt sakė, kad varžybos dėl partijos pirmininko posto bus pakankamai atkaklios, tačiau laimės tas politikas, kuris turi didesnį įdirbį ir palaikymą skyriuose.

L. Bielinio teigimu, sunku tiksliai įvardinti, kas laimės pirmininko kėdę. Tačiau politologas spėjo, kad rinkimai gali būti palankesni A. Kubiliui, turinčiam palaikymą didesnėje dalyje skyrių. „Akivaizdu, kad partijai naudingesnė būtų I. Degutienės pergalė. Ši politikė yra labai populiari visuomenėje. Tai tarsi atsvara A. Kubiliui, kurio nepopuliarumas gali būti sutapatinamas su partija ir sumažinti reitingus per Seimo rinkimus“ – sakė L. Bielinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų