REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkų atstovams reikalaujant vėliau negu 2013 metams atidėti lietuvių kalbos egzaminą, Premjeras Andrius Kubilius sako, kad tai padaryta nebus.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne. Seimas tik ką yra priėmęs įstatymą ir numatęs tokius terminus. Tam reikia, be abejo, gerai pasiruošti, mes tam ieškome ir skirsime reikalingų resursų, o diskusijos gali tęstis, bet tokios datos yra numatytos įstatyme", - ketvirtadienį, klausiamas, ar bus nukeltas egzaminas į vėlesnę datą, atsakė Ministras Pirmininkas.

REKLAMA

Kaip jau ELTA skelbė, apie 500 žmonių ketvirtadienį Vilniuje, prie Švietimo ir mokslo ministerijos, susirinko į protesto akciją, kurioje reiškiamas nepasitenkinimas naujuoju Švietimo įstatymu. Lietuvos lenkų mokyklų tėvų forumo surengtame mitinge žmonės reikalavo didesnių galimybių savo vaikams Lietuvos mokyklose mokytis lenkų kalba.

Lenkai kritikuoja neseniai priimto Švietimo įstatymo nuostatas, kuriomis plečiamas dėstymas lietuvių kalba tautinių mažumų mokyklose ir nuo 2013 metų lietuvių bei tautinių mažumų mokyklų abiturientams suvienodinamos lietuvių kalbos egzamino užduotys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų