REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmą kartą Europos čempionato auksą iškovojusi Lietuvos šachmatininkė Viktorija Čmilytė ketvirtadienį iš Tbilisio grįžo į Lietuvą. Oro uoste 27 metų Senojo žemyno čempionę sutiko ne tik artimieji, bet ir gausus žiniasklaidos atstovų būrys.

REKLAMA
REKLAMA

„Įspūdžiai puikūs. Labai džiaugiuosi, kad pagaliau pavyko pasiekti svajonę tapti Europos čempione. Labai ilgai to siekiau“, – pasakojo sveikintojų gėlėse paskendusi V. Čmilytė. Anot jos, pergalė buvo sunki ir varginanti: „Varžybos buvo įtemptos, bet gerai, kad viskas klostėsi puikiai.“

REKLAMA

– Čempionate žaidėte be trenerio. Ar buvo sunkiau?

– Sunkiau, reikalingas palaikymas, bet jaučiau palaikymą iš Lietuvos, iš artimųjų, ir tai labai padėjo per visas varžybas.

– Ar buvo varžovė, su kuria nenorėjote susitikti?

– Sužaidžiau su visomis pagrindinėmis varžovėmis – buvusiomis Europos ir pasaulio čempionėmis ir viskas gerai klostėsi. Su visomis buvau gerai pasiruošusi.

– Kas padėjo?

– Turiu patirties ir tris Europos čempionato sidabro medalius. Džiaugiausi žaidimu ir siekiau gero rezultato.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokios pačios pirmos mintys?

– Vakar dar labai jaudinausi. Žinojau, kad esu arti šio rezultato. Kai pasiekiau lygiąsias paskutinėje partijoje, ir žinojau, kad tapau čempione, buvau labai laiminga. Priėję žmonės pradėjo prašyti autografų, fotografuotis, davė Lietuvos vėliavą...

– Tikėjotės didesnio medalio?

– Ne. Turiu dar didelę stiklinę taurę.

– Šį tikslą pasiekėte. Kokie kiti?

– Anksti kalbėti. Rudenį laukia moterų pasaulio „Grand prix“ etapai. Tai bus labai didelis iššūkis ir startas, bet pirmiausiai reikia pailsėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Jūsų tėvas sakė, kad Viktorijai įmanoma tapti ir pasaulio čempione...

– Sunku pasakyti. Dabar esu Europos čempione ir tuo noriu pasidžiaugti.

– Ar turite kokį suvenyrą, kurį pasiimate po tokių pergalių?

– Ne. Turiu savo kortelę, su kuria nesiskiriu visą turnyrą.

– Gal galite daugiau papasakoti apie turnyro virtuvę?

– Daug ruošiausi partijoms. Galbūt tas šachmatininko gyvenimas nuobodus, nes tai – rutina. Pasiruošimas, poilsis po partijos ir vėl pasiruošimas. Tos 11 dienų praeina labai greitai, nė nepastebi.

REKLAMA

– Kam skirsite savo medalį?

– Savo sūnums. Šio medalio labai laukiau ir džiaugiuosi, kad ir Lietuvai šį medalį iškovojau savo sporto šakoje.

Gruzijos sostinėje Tbilisyje vykusiame Europos čempionate Lietuvos šachmatininkė surinko 9 taškus iš 11 galimų. Antra su 8,5 taško liko 32-ejų metų bulgarė Antoaneta Stefanova. Bronzos medalį pelnė 32-ejų metų armėnė Elina Danielian, jos sąskaitoje 8 taškai.

Lietuvė iškovojo aštuonias pergales, patyrė vieną pralaimėjimą ir dvi partijas sužaidė lygiosiomis. Jai atiteko 20 tūkst. eurų premija.

Kita Lietuvos atstovė – Deimantė Daulytė trečiadienį baltosiomis figūromis sužaidė lygiosiomis su gruzine Salome Chažomija. 22-ejų metų lietuvė su 5,5 taško liko 69-a. Čempionate, kurio prizų fondą sudarė 88 tūkst. eurų, dalyvavo 130 šachmatininkių iš 26 šalių. 1-14 vietas užėmusios žaidėjos pateko į pasaulio čempionatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų