REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūros ministro Arūno Gelūno vizito Kinijos Liaudies Respublikoje metu pasirašyta Lietuvos ir Kinijos kultūros ministerijų 2012-2016 metų kultūrinio bendradarbiavimo programa.

REKLAMA
REKLAMA

Tai jau ketvirtasis toks dokumentas, pasirašomas įgyvendinant dar 1993 metais pasirašytą tarpvyriausybinę kultūrinio bendradarbiavimo sutartį.

REKLAMA

Programoje numatoma skatinti abiejų šalių kultūros institucijų tiesioginį bendradarbiavimą, taip pat ketinama aktyvinti šalių mainus literatūros ir leidybos, muzikos, tradicinės kultūros, šokio, vaizduojamojo ir taikomojo meno, kino, bibliotekų ir muziejų, kultūros paveldo bei autorių teisių srityse.

Dokumente taip pat numatyta, kad jo įgyvendinimo laikotarpiu susitariama pariteto pagrindais keistis pavieniais kūrėjais ar atitinkamų sričių delegacijomis.

REKLAMA
REKLAMA

Abiejų šalių kultūros ministrų A. Gelūno ir Cai Vu (Wu) susitikime aptarti šalių kultūros mainų rezultatai, pasidžiaugta, kad abiejų šalių kūrėjai sulaukia didelio publikos dėmesio. Susitikime paminėtas ir Tomui Venclovai skirtas tarptautinio poezijos festivalio Kinijoje pagrindinis prizas – „Auksinė Tibeto antilopė“.

Vizito metu ministras A. Gelūnas ypač domėjosi mūsų šalies kultūros industrijų pristatymo galimybėmis Kinijoje, dalyvavo septintosios tarptautinės Kinijos kultūros industrijų mugės atidaryme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų