REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėjus šiltajam metų sezonui, prasidėjus geresniems orams, nemaža dalis miestiečių nori ištrūkti iš miesto ir laisvą laiką, savaitgalius ar atostogas leisti gamtos prieglobstyje. Todėl pasidaro aktualu užmiestyje turėti sodybą ar namuką, kuriame būtų galima pasislėpti nuo miesto šurmulio.

REKLAMA
REKLAMA

Nekilnojamojo turto skelbimų kainų statistika rodo, kad nebūtina turėti didelės pinigų sumos, norint išsirinkti tinkamą sodybą. Dažnai nereikia netgi šimtatūkstantinių sumų, pakanka kelių dešimčių tūkstančių litų.

REKLAMA

Šiuo metu nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt daugiau nei kas antrame skelbime pristatoma sodyba kainuoja iki 100 000 Lt, penktadalio kaina nesiekia netgi 50 000 Lt. Taip pat nemažai sodybų, kurios kainuoja nuo 100 000 iki 200 000 Lt, pasiūlymų.

Šiuo metu rinkoje daugiausia siūloma įsigyti sodybų Vilniaus, Klaipėdos, Kauno ir Utenos apskrityse. Taip pat nemažai pasiūlymų Šiaulių bei Alytaus apskrityse. Menkesnis pasirinkimas Tauragės bei Marijampolės apskrityse. Iš publikuojamų nekilnojamojo turto skelbimų matyti, kad sodybas dažniau nei kitą nekilnojamąjį turtą parduoda patys savininkai, nesinaudodami tarpininkų paslaugomis.

Ieškantieji pirkti sodybą gali rinktis iš pigesnių arba brangesnių variantų. Brangiau nei minėta kainuoja kaimo turizmo sodybos ar jau išplėtoti sodybų kompleksai, kurie tinka įvairioms šventėms ar pobūviams, kuriuose siūloma įvairių pramogų (pirtys, lauko kubilai). Tokios sodybos dažniausiai yra prie vandens telkinių, ribojasi su ežero pakrante, yra prie miško ar kokio nors parko ir pan. Šių sodybų kaina gali siekti nuo kelių šimtų tūkstančių litų iki milijono ar daugiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų