REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas priėmė Įdarbinimo per laikinojo įdarbinimo įmones įstatymą, kuris leis  priimti į darbą žmones ir vėliau juos išnuomoti  įvairiems laikiniems darbams.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu būdu bus siekiama sukurti daugiau darbo vietų ir plėtoti lanksčias darbo formas.

Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys sakė, jog įstatymo priėmimas yra būtinas, kad galėtume užtikrinti geresnes verslo sąlygas, kad verslas galėtų priimti darbuotojus lanksčiau, įvairesnėmis formomis, o visa tai užtikrintų Lietuvos ekonomikos augimą.

REKLAMA

Jam pritarė Kaimo reikalų komiteto pirmininkas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Edmundas Pupinis: „Sveikinu, kad tokia forma atsiranda, nes prieš tai buvo visai necivilizuota įdarbinimo forma, kai važiuodavo kažkas prie Darbo biržos, kur stovėdavo žmonės, juos paimdavo, panaudodavo darbuose be jokios atsakomybės, be jokių garantijų. Tokia forma įdarbintas žmogus gavęs traumą nebūdavo slaugomas ligoninėse ir panašiai, nes nebuvo visiškai išspręstos visos socialinės garantijos. Šiuo metu, kai žmogus bus priimamas įvairiems darbams per įmonę, jis gaus tam tikras garantijas“.

REKLAMA
REKLAMA

Kritiškai įstatymą vertino Socialdemokratų partijos frakcijos narys Bronius Bradauskas.

„Jeigu yra Darbo birža, ar laikinai, ar nelaikinai gali įdarbinti, tai kam čia įstatyme įteisinti kokią nors įmonę, kuriai finansavimo visai neskirsime. Vadinasi, iš tų žmonių uždirbs, kuriuos nutrauks nuo Darbo biržos ir įdarbins laikinai? Ar jie veltui įdarbins? Dalį pinigų pasiims. Nebūna stebuklų. Todėl geriau sutvirtinkime Darbo biržą, jeigu reikia ten specialistų ar mokymų“, - sakė B. Bradauskas.

Už Įdarbinimo per laikinojo įdarbinimo įmones įstatymą balsavo 72, prieš - 4, susilaikė 19 Seimo narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų