REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ketvirtadienį vyksiančios krepšinio dvikovos metu gali paaiškėti naujieji Lietuvos krepšinio lygos (LKL) nugalėtojai, kurie tradiciškai pasipuoš išskirtiniais čempionų žiedais, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Finalinės serijos pabaigos laukia ir juos sukūrę juvelyrai, jau paruošę 20 žiedų komplektą, kuriuose teliko išgraviruoti nugalėsiančios komandos narių pavardes.

REKLAMA

Jau ketvirtus metus žiedus čempionams kaldinančios bendrovės „Fortūnatas 999“ vadovo Vytauto Jonučio teigimu, šiemet žiedai nukaldinti iš 585 ir 750 prabos aukso, dekoruoti karališko mėlynumo („royal blue“) emaliu, LKL simbolika, pirmenybių metais ir ąžuolo lapais.

“Kaip ir kiekvienais metais, LKL žiedams skyrėme ypatingą dėmesį, nes ir patys esame dideli Lietuvos krepšinio gerbėjai. Šiemet būsimųjų čempionų pirštus papuoš išskirtiniai mūsų jungtinio meistrų kolektyvo darbai", - sako V. Jonutis.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, visi nukaldinti žiedai yra vienodo, 21 dydžio, sveria po 10 gr., o vieno tokio juvelyrinio dirbinio vertė siekia nuo 2500 iki 3000 Lt.

“Vėliau, esant poreikiui, žiedus padidinsime arba sumažinsime, bet tai galėsime padaryti tik paaiškėjus naujiesiems jų savininkams", - teigia žinomas juvelyras.

Anot LKL generalinio direktoriaus Lino Gilio, dėka ilgametės partnerystės lygai pavyko pasiekti ne tik išskirtinį žiedų dizainą, bet ir sutaupyti LKL lėšas.

“Džiaugiamės, kad įmonė „Fortūnatas 999“ yra mūsų partneriai ir jau ketvirtus metus iš eilės sėkmingai kuria LKL čempionų žiedus. Ilgametė partnerystė bei Vytauto Jonučio meilė krepšiniui lėmė, kad didžiąją dalį žiedų gamybos išlaidų – jų kūrimą, kai kurias brangias medžiagas bei darbo išlaidas jis prisiima ant savo pečių“ – sako Linas Gilys.

Bendrovės „Fortūnatas 999“ kaldintais žiedais 2008 m. pasipuošė Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, 2009 ir 2010 metais jie teko Vilniaus „Lietuvos ryto“ nariams. Šiemečiai čempionų žiedų savininkai paaiškės jau netrukus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų