REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Nors karšta vasara į Lietuvą kol kas neskuba, sostinės gyventojus ir miesto svečius į gausybę renginių jau pakvietė festivalis „Afrikos dienos 2011“.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 18-osios vakarą sostinės centre skambėjo afrikietiškos muzikos ritmai, o praeivių dėmesį traukė netradicinėje vietoje – miesto centre po atviru dangumi įrengta dailės studija, kurioje  pirmą kartą Lietuvoje vyko kavos tapybos sesija su Lietuvos meno pasaulio įžymybėmis. Šį Lietuvoje naują tapybos būdą išbandė atlikėjas Viktoras Diavara, dizaineris – Vitalis Čepkauskas  bei keletas kitų įvairių meno rūšių mėgėjų.

REKLAMA

Renginio organizatorių teigimu, vietoje dažų ant drobės buvo tapoma tikra kava iš Etiopijos ir Kenijos.  Tapybos kava žinovas Tomo Tamkvaitis renginio lankytojams pasakojo, kad tapyba kava nėra naujiena. Pasak jo, istorija apie šios meno rūšies atsiradimą paprasta: vienas dalininkas neturėjo pinigų dažams, bet jo turimų monetų užteko puodeliui kavos.

„Vienaip ar kitaip kiekvienas esame tapę kava – kai ryte netyčia išliejus keletą lašų šio gėrimo imate servetėle valyti – tai jau tapyba, tad kiekvieną rytą reiktų pasakyti „Ačiū, Afrika“, – kalbėjo  T. Tamkvaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Žinovo teigimu, kiekvienas gali nesunkiai atrasti jam patogiausią tapybos kava būdą – tereikia atsipalaiduoti ir pasitelkti fantaziją: „Vienas iš būdų – atviruko piešimas, šiek tiek fantazijos, keletas lengvų štrichų ir turėsite originalią dovaną bičiuliams, tapyba – tarsi poezija, kurią kas kartą galima interpretuoti vis naujai. Viskas priklauso nuo jūsų nuotaikos ir vaizduotės. Nereikia įsivaizduojamų daiktų nupiešti labai tiksliai – galima sužaisti simboliais“, – tapybos kava subtilybes komentavo T. Tamkvaičtis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Organizatorių teigimu, festivalis „Afrikos dienos 2011“ – tai ne pelno siekiantis renginys, kuriuo siekiama laužyti stereotipus, klaidingai atspindinčius egzotiškąją Afriką, ir supažindinti Lietuvos visuomenę su šio kontinento įvairia ir turtinga kultūra. Festivalis

Ar menas turi šokiruoti? Tikriausiai. Kavos tapybos sesiją užbaigė Gedimino prospektą scena pavertęs jaunojo šokio reformatoriaus Denisas Kolomyckis, kuris praeiviams padovanojo modernaus šokio spektaklį „Afrika“.

Gedimino prospektu lydimas įvairius triukus su ugnimi atliekančių fakyrų šokėjas patraukė daugybės praeivių dėmesį: D. Kolomyckis nepabūgo visai ne vasariško oro ir šuolius, sukinius  bei kitus šokio elementus atliko būdamas itin kukliai apsirengęs. Plastiški šokėjo judesiai, grimas ir neįprasta tokiam reginiui vieta ne vieną praeivį privertė trumpam stabtelti ir bent pora akimirkų pasimėgauti egzotišku reginiu. Tiesa, ne visi į šį nekasdienišką reginį sureagavo pozityviai, tarp praeivių buvo girdėti ne tik aikčiojimų iš nustebimo, bet ir gana kritiškų tokių meno apraiškų vertinimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų