REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį vyko Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo spaudos konferencija.

Dmitrijus Medvedevas įsitikinęs, kad Michailo Chodorkovskio išėjimas į laisvę nesukeltų jokios grėsmės visuomenei.

REKLAMA
REKLAMA

Savo požiūrį Rusijos prezidentas išdėstė, atsakydamas į atitinkamą radijo stoties „Kommersant FM“ žurnalisto klausimą, kuris buvo sutiktas nedrąsiais plojimais salėje.

REKLAMA

„Atsakymas bus trumpas – tai nekelia jokios grėsmės“, – pareiškė D. Medvedevas.

D. Medvedevas nepasakė, ar dalyvaus 2012 m. prezidento rinkimuose

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas nepasakė, ar jis dalyvaus 2012 metų prezidento rinkimuose, praneša „RIA Novosti“.

„Tokie sprendimai turėtų būti priimami, kai yra palankios sąlygos. Galutinis sprendimas turi paveikti politiką“, – teigė D. Medvedevas.

D. Medvedevas ir Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas leido suprasti, kad vienas iš jų tikrai dalyvaus prezidento rinkimuose, kurie vyks 2012 metų kovo 11 dieną. Jie pažadėjo, kad artimiausiu metu praneš apie savo sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA

D. Medvedevas teigė, kad politika nėra spektaklis, todėl jo galutinis sprendimas dėl dalyvavimo ateinančiuose prezidento rinkimuose neturėtų būti paskelbtas per spaudos konferenciją.

„Politikai turi žinoti, kada yra tinkamas laikas tokiems pranešimams, – teigė Rusijos prezidentas. – Šiuo atveju mano sprendimo neteks ilgai laukti (...) Rinkimų procesas vyksta tam tikra tvarka, kurios aš laikausi“.

D. Medvedevas prezidentu tapo laimėjęs 2008 metų rinkimuose.

D. Medvedevas: Rusija nepalaikys JT rezoliucijos dėl Sirijos

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas teigė, kad Rusija nepalaikys Jungtinių Tautų (JT) rezoliucijos dėl Sirijos, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Vokietija spaudė Rusiją pasmerkti Sirijos valdžios pastangas smurtinėmis priemonėmis numalšinti protestų demonstracijas. Sirijos prezidentas Bašaras al Asadas (Bashar al–Assad) davė nurodymus karinėms pajėgoms numalšinti protestus, pasitelkiant į pagalbą visą galimą karinę amuniciją, tankus.

„Aš nepalaikysiu JT Saugumo Tarybos rezoliucijos, net jeigu JT narės manęs ir maldautų, – teigė Rusijos prezidentas D. Medvedevas per spaudos konferenciją Skolkovo vadybos mokykloje. – Liūdna, kad šiomis rezoliucijomis galima manipuliuoti“.

REKLAMA

Rusija taip pat nepalaikė 1973–iosios rezoliucijos, pagal kurią galima vykdyti antskrydžius Libijoje, siekiant apsaugoti civilius nuo Muamaro Kadafio (Muammar Gaddafi).

D. Medvedevas nemano, kad būtų tikslinga grįžti prie gubernatorių rinkimo procedūros

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas nemano, kad artimiausiais metais būtų tikslinga grįžti prie gubernatorių rinkimo procedūros.

„Artimiausiu laikotarpiu reikia išsaugoti esamą procedūrą, tai leis efektyviai valdyti valstybę“, – pareiškė jis ketvirtadienį per spaudos konferenciją.

REKLAMA

„Po kokių 10–15 metų procedūra gali būti pakeista, – sakė Rusijos prezidentas. – Bet tam turi pribręsti prielaidos“.

Anot D. Medvedevo, sprendimas atšaukti regionų vadovų rinkimą ir juos skirti prezidento teikimu buvo priimtas siekiant įveikti „valdžios pakrikimą ir populizmą per rinkimus, stiprinti valstybę“. Jis įsitikinęs, kad ir dabar gubernatorių skyrimo procedūra yra būtina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų