REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 15–18 d. Lietuvoje viešėjo dalies iš 24 čempionate dalyvausiančių šalių atstovų delegacija. Svečiai iš Gruzijos, Izraelio, Didžiosios Britanijos, Makedonijos, Italijos, Vokietijos, Turkijos, Rusijos, Ukrainos, Belgijos, Serbijos, Suomijos ir Prancūzijos apžiūrėjo ir įvertino čempionato arenas ir viešbučius, kuriuose gyvens pirmenybių dalyviai, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Trijų dienų viešnagę svečiai baigė Vilniuje, kur apžiūrėjo „Le Meridien“ viešbutį ir Vilniaus areną. Europos čempionato organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas pasidžiaugė, kad Vilnius artėjančioms varžyboms yra pasiruošęs puikiai.

REKLAMA

„Dėl Vilniaus neturime nė vieno priekaišto. Vilniaus arena yra viena geriausių arenų Europoje ir tai patvirtinti gali visi. Ruošiame treniruoklių salę, kuri sostinėje būtų skirta dvylikai komandų. Šis čempionatas yra iššūkis ir mums ir kitiems, kadangi pirmą kartą istorijoje varžybose dalyvaus 24 rinktinės, - sakė M. Špokas. - Žaidėjams norime sudaryti idealiausias sąlygas treniruotis bei žaisti. Infrastruktūros prasme Lietuvą reprezentuojame tikrai puikiai. Išrinkome geriausius viešbučius, kokius šiandien turime, ir visus standartus jie atitinka.“

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus arenoje surengtoje spaudos konferencijoje žodį tarė ir naujai išrinktas Vilniaus miesto vicemeras Jonas Pinskus. „Padarysime viską, kad užtikrintumėme „EuroBasket 2011“ dalyviams, žiniasklaidos atstovams ir miesto svečiam geriausias sąlygas darbui, poilsiui ir pramogoms“, - teigė J. Pinskus.

Svečiai jokių priekaištų dėl apgyvendinimo ar arenų nepareiškė.

„Neturiu jokių priekaištų lietuviams. Esu labai laimingas, kad „EuroBasket  2011“ vyks būtent Lietuvoje. Tai nuostabi šalis. Viskas yra gerai ir žinau, kad rugsėjį viskas bus taip pat gerai. Neabejoju, nes Lietuvos žmonės apie Europos čempionatą galvoja kasdien“, – neabejojo Izraelio rinktinės atstovas Shlomo Lutsky.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visi svečiai sutartinai patvirtino, jog į pirmenybes greičiausiai atvyks visi geriausi žaidėjai, kurių tikslas bus ne apžiūrėti Lietuvą, gražias arenas ar gražų kraštą, bet patekti į olimpiadą.

„EuroBasket 2011“ vyks šių metų rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 d. Alytuje, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Vilniuje ir Kaune.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų