REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdžio frakcijos narys G. Navaitis: svarbu nebesukioti laikrodžio rodyklės, o ne tai, kokį laiką pasirinksime

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Sveikatos reikalų komitetas šiandien pritarė Liberalų sąjūdžio frakcijos iniciatyvai   kreiptis į Vyriausybę, kad ši paprašytų Europos Komisijos leisti nebetaikyti sezoninio laiko Lietuvoje.

REKLAMA

Sveikatos reikalų komiteto narys liberalas Gediminas Navaitis sako, kad iš esmės nėra svarbu, koks laikas Lietuvoje būtų taikomas – vasaros ar žiemos. Svarbu tai, kad būtų pasirinktas vienas laikas ir du kartus per metus nebetektų sukti laikrodžio rodyklių.

„Karves juk melžiame visuomet tuo pačiu laiku – jokio skirtumo, pasukame rodyklę ar ne. Žmonėms irgi geriau, kai laiko atžvilgiu laikomasi tvarkos. Žinoma, jei manome, kad mums, lietuviams, dar per mažai streso, galime ir toliau tą laiką sukinėti“, - sakė parlamentaras G. Navaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Psichologas tvirtina, kad šiuo metu, kai laikrodžio rodykles sukame du kartus per metus, bent trys ketvirtadaliai žmonių Lietuvoje jaučia išaugusį stresą. Tas pereinamasis laikotarpis užtrunka bent 2 savaites.

Liberalų sąjūdžio frakcijos ir Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys G. Navaitis sako, kad būtų logiška, jei Lietuvoje apsistotume ties vadinamuoju žiemos laiku, nes net keturi penktadaliai mūsų šalies teritorijos patenka į šią Rytų Europos laiko juostą.

Sveikatos reikalų komitetas dėl sezoninio laiko Lietuvoje poveikio pasiūlė atlikti visuomenės nuomonės apklausą. Numatoma, kad ji galėtų būti pateikta Europos Komisijai kartu su prašymu leisti nebekaitalioti laiko.

Lietuvoje vasaros laikas Vyriausybės nutarimu kasmet įvedamas nuo 2003-iųjų, remiantis Europos Parlamento ir Tarybos direktyva dėl vasaros laiko susitarimų. Mūsų šalyje vasaros laikas, laikrodį pasukant valanda į priekį, įvedamas paskutinį kovo sekmadienį ir atšaukiamas paskutinį spalio sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų