REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininkės Irenos Degutienės trauktis iš Seimo raginamas Evaldas Lementauskas trečiadienį kreipėsi į generalinį prokurorą aptarti galimybes toliau vykdyti bylos, kurioje jis kaltinamas tariamu papirkimu, nepertraukiamą nagrinėjimą teisme.

REKLAMA
REKLAMA

„Seimo sprendimas man buvo netikėtas. Susidarius tokiai situacijai, ieškau sprendimo būdų, kad byla teisme būtų nagrinėjama toliau“, – sakė Seimo narys.

REKLAMA

E. Lementauskas teigia neabejojąs, kad teismas įvertins visus faktus ir provokacinį bylos kontekstą bei tikįs jam palankiu teismo sprendimu.

Tuo tarpu parlamento vadovė pabrėžia, kad balsavimo, per kurį nebuvo panaikinta neliečiamybė šiam parlamentarui, rezultatai padarė žalą visų politikų reputacijai, iš esmės tai kenkia visai Lietuvos politinei sistemai ir skatina piliečių nusivylimą teisingumu.

„Šiuo atveju ir ponas Lementauskas pasielgė nesąžiningai ateidamas ir paimdamas mandatą, ir vos ne dievagojosi, kad jis ne dėl to ateina į Seimą pagal Tvarkos ir teisingumo partijos sąrašą, kad prisidengtų Seimo nario mandatu ir neliečiamybės imunitetu. Pasirodo, kad jis taip ir padarė. Dabar aš raginčiau p. Lementauską, jeigu jis yra garbingas ir sąžiningas žmogus, pačiam trauktis iš Seimo ir taip išgelbėti ir savo, ir savo buvusių partijos žmonių, per kurių sąrašą pateko į Seimą, ir viso Seimo reputaciją ir garbę“, – sakė I. Degutienė trečiadienį interviu „Žinių radijui“.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 10 d. Seimas nepanaikino parlamentaro E. Lementausko teisinės neliečiamybės. Už rezoliucijos projektą, siūlantį panaikinti E. Lementausko teisinę neliečiamybę, balsavo 68 Seimo nariai, niekas nebalsavo prieš, 4 Seimo nariai susilaikė.

Pagal Seimo statutą, kad rezoliucija būtų priimta, už ją turėjo balsuoti ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Seime prisiekė E. Lementauskas

Seimas nepanaikino E. Lementausko neliečiamybės

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų