REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą vadinamojoje „Mailiaus“ byloje, kai dėl 22,5 mln. litų Europos Sąjungos (ES) lėšų pasisavinimo įtarimai pateikti devyniems asmenims, tačiau abejojama, ar kaltininkai bus nubausti.

Šioje byloje, kai septynios fiktyvios žuvivaisos įmonės siekė gauti ES pinigus, liudytoju figūruoja Žemės ūkio ministras Kazimieras Starkevičius. „Mailiaus“ byloje esama ir daugiau aukštas pareigas užimančių valstybės pareigūnų, tačiau, pasak prokurorų, tarp įtariamųjų nėra nei ministro, nei viceministrų.

Prokurorų tyrimas nustatė asmenis, kurie piktnaudžiavo tarnyba, sukčiavo ir klastojo dokumentus. Dabar su baudžiamosios bylos medžiaga supažindinami jos dalyviai, vėliau bus sprendžiama, ar tyrimo medžiagą dar reikės papildyti, ar jau galima rašyti kaltinamąjį aktą ir perduoti bylą teismui.

Trečiadienį Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Irmantas Mikelionis su tyrimo metu surinkta medžiaga supažindino Seimo Antikorupcijos komisijos narius.

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstas Komskis, susipažinęs su ikiteisminio tyrimo medžiaga, abejojo, ar triukšmingai prasidėjusi ir ilgokai vilkinta byla bus išspręsta iki galo.

„Paprastai pas mus daugelis bylų prasideda garsiai ir baigiasi labai tyliai. Manyčiau, kad šituo atveju, panašiai toks pats variantas, nors mes dedame daug pastangų, kad ta byla nenumirtų. Šitokios bylos tankiai baigiasi visiškai niekuo. Šiandien, pagal mano turimą informaciją, aš manyčiau, kad nebus nuteistųjų“, - tvirtino K. Komskis. Jis nesiėmė spėlioti, kokios jėgos suinteresuotos „Mailiaus“ bylos vilkinimu, bei pasiūlė palaukti teismo.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą „Mailiaus“ bylą tirti pradėjo dar 2010 pradžioje. Tuokart nedelsiant atsistatydino Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Kazimieras Lukauskas, o Žemės ūkio ministerija metė 2 milijonus litų viešiesiems ryšiams.


Buvo žadėta, kad baudžiamosios bylos tyrimo rezultatai paaiškės iki Naujųjų metų, tuo tarpu, ikiteisminis tyrimas byloje baigtas tik gegužę.

Numatoma, kad skandalingoji ES lėšų grobstymo byla teismą pasieks birželį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų