REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į bazinius karinius mokymus ketinama kviesti daugiau jaunuolių, o esminių pokyčių kariuomenėje, jos struktūroje nenumatoma, teigė Valstybės gynimo tarybos (VGT) sekretorius, Prezidentės vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jonas Markevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak J. Markevičiaus, į karinius mokymus kviečiamų jaunuolių skaičius turėtų padidėti nuo 750 iki 1000.

REKLAMA

VGT trečiadienį eiliniame posėdyje pritarė įstatymui, susijusiam su 2012 metų krašto apsaugos sistemos ribiniais skaičiais ir principine struktūra, ir perspektyvinei kariuomenės struktūrai iki 2017 metų.

"Ribiniai skaičiai iš esmės nesikeičia. Yra numatytas augimas jaunuolių, kurie sutinka dalyvauti kariniuose mokymuose, taip pat yra struktūrinių pasikeitimų, jie nėra esminiai", – sakė J. Markevičius.

Pasak VGT sekretoriaus, posėdyje taip pat svarstyta Vyriausybės pateikta atnaujinta Nacionalinio saugumo strategija, kurią dar turės tvirtinti ir Seimas. VGT iš esmės pritarė Vyriausybės nurodomoms grėsmėms nacionaliniam saugumui.

REKLAMA
REKLAMA

"Grėsmės yra nuolat kintantis dalykas, kuris priklauso nuo geopolitinės aplinkos, gali būti įvairūs faktoriai, kurie tai lemia, – ir išoriniai, ir vidiniai. NATO strateginėje koncepcijoje yra įvardinta tokia naujo pobūdžio grėsmė – informacinis, kibernetinis saugumas. Tam turi būti skiriamas tinkamas dėmesys. Energetinis saugumas irgi yra šios dienos rutininis klausimas", – sakė J. Markevičius.

VGT nariai apsvarstė ir Valstybės ginkluotos gynybos koncepciją.

"Tai yra vienas iš svarbiausių gynybos strateginių dokumentų, susijęs su gynybos principais. Jo turinys yra įslaptintas, bet kalbama apie Lietuvos gebėjimus gintis nuo išorinių grėsmių, naudojantis gynybos pajėgumais", – sakė J. Markevičius.

VGT taip pat apsvarstė žvalgybos informacijos poreikius ateinantiems metams, nustatančius žvalgybos tarnyboms aiškius reikalavimus, užduotis ir darbo kryptis. Konkrečias užduotis žvalgybos tarnyboms VGT pradėjo formuluoti pernai, Prezidentės iniciatyva patvirtinus naują Žvalgybos koncepciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų