REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Minėdami pirmojo po Nepriklausomybės atkūrimo tarnybos vietoje nužudyto pasieniečio Gintaro Žagunio 20-ąsias žūties metines, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai vieną Pasieniečių mokyklos auditoriją pavadins jo vardu.

REKLAMA
REKLAMA

Ši auditorija Medininkuose (Vilniaus r.) įsikūrusioje VSAT Pasieniečių mokykloje bus atidaryta trečiadienį.

REKLAMA

Renginio metu Gintaro mama Aldona Žagunienė ir VSAT vadas Vainius Butinas atidengs simbolinę auditorijos lentelę ir perkirps atidarymo juostą. Atidarymo iškilmėse dalyvaus ir mokyklos vadovybė, čia besimokantys kursantai, svečiai.

Šią būsimųjų pasieniečių koviniam rengimui skirtą auditoriją papuoš stendas apie G. Žagunio gyvenimą, tarnybą ir tragišką žūtį.

Pasieniečių mokyklos viršininko pulkininko Vytauto Strolios įsakyme nurodoma, kad G. Žagunio vardas auditorijai suteikiamas siekiant įamžinti jo 20-ųjų žūties metinių atminimą VSAT ir plėtoti valstybės sienos apsaugos istorinį tęstinumą.

REKLAMA
REKLAMA

Auditorija atidaroma G. Žagunio 20-ųjų žūties metinių išvakarėse.

Laisvės gynėjas Šalčininkų užkardos Dieveniškių patrulių tarnybos baro pamainos viršininkas Gintaras Žagunis pasienyje su Baltarusija esančiame Krakūnų kaime tarnybos metu buvo nušautas 1991 m. gegužės 19 d. Tuomet pasieniečiui buvo 33-eji metai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų