REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visiems žinoma kompanija „Google" siekia įstatymo, leidžiančio bendro naudojimo keliuose važiuoti autopiloto valdomiems automobiliams, priėmimo. Ne, kalbame ne apie mums įprastą greičio automatinio palaikymo įrenginį, dažnai vadinamą autopilotu. „Google" autopilotas „sėdi vairuotojo vietoje".

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių kompanija bandys „prastumti" tokį įstatymą Nevados valstijoje, garsėjančioje savo liberaliais įstatymais. Tam Google nusamdė žinomą lobistą David Goldwater.

REKLAMA

Pastarasis, kalbėdamas Nevados Atstovų rūmuose, sakė, kad automobiliai-robotai turi daug potencialių pranašumų prieš įprastus. Jie gali apskaičiuoti ekonomiškiausią režimą ir taupyti kurą; jais gali važiuoti žmonės, kurie patys to padaryti negalėtų, kaip vaikai ar invalidai. Jie taip pat nepažeidinėtų eismo taisyklių – na, nebent kol atsiras išmanantys programišiai.

Pradžiai tokiais robotais galėtų tapti taksi automobiliai. Tiesa, konkrečių datų kol kas neminima. „Google" dar tik testuoja savo robomobilį, tačiau teisiniu pagrindu susirūpino jau dabar.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų