REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį žmogų galbūt galima pavadinti pasaulio taupaus vairavimo čempionu. Jo vardas  – Gerhard Plattner, tai žmogus kurį tikrai norėtumėte pasisodinti prie savo automobilio vairo, kad sutaupytumėte brangaus kuro.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, tam jis yra per daug užimtas žmogus. Gerhard Plattner nebe pirmą kartą pasiekė ekonomiško vairavimo rekordą, važiuodamas įvairių markių automobiliais. Paskutinis jo pasiekimas tikrai įspūdingas. Automobiliu „Škoda Fabia Greenline" jis vienu kuro baku nuvažiavo 2006 km iš Austrijos į Daniją ir atgal.

REKLAMA

Jo rekordinę kelionę prižiūrėjo „International Police Motor Corporation", tarptautinė teisėsaugos atstovų automobilių sporto organizacija. Jos atstovai užantspaudavo sklidinai užpiltą 45 litrų talpos „Škoda" kuro baką.

Gegužės 10 d. kelionė prasidėjo Austrijoje, toliau Vokietijos keliais pasiekė Bov miestą Danijoje, ir pasuko atgaliniu maršrutu. Važiuota daugiausia greitkeliais. Galutinis rezultatas – 2,2 litro degalų 100 kilometrų. Pagal oficialius gamintojų duomenis kuro sąnaudos būtų 3,4 l 100 km.

REKLAMA
REKLAMA

Fabia Greenline turi 1,2 l dyzelinį variklį, išvystantį 75 AG, sumažintos trinties padangas, aerodinaminį spoilerį, “start-stop" sistemą ir stabdžių energijos atgaminimo įrenginį.

Kaip rekordininkui tai pavyko, jis pats nelinkęs pilnai atskleisti. “Norėjau parodyti, kad be gamintojų, kiekvienas gali prisidėti prie taršos mažinimo. Viskas prasideda nuo smulkių dalykų, tokių kaip tinkamas slėgis padangose", sako jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų