REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marko Cavendisho pergalė 10 etape išprovokavo Ignato Konovalovo komandos lyderį Francisco Ventoso („Movistar“) paviešinti įtarimus, krintančius ant „HTC-HighRoad“ komandos sprinterio.

REKLAMA
REKLAMA

Per poilsio dieną „Giro d'Italia“ užkulisiuose tik sustiprėjo kalbos, kad 9 etapo „Messina – Etna“ finiše teisėjai praleido pro pirštus ir neužfiksavo M. Cavendisho nusižengimo.

REKLAMA

Važiuodamas gale, 10 žmonių grupelėje, jis neva laikėsi už mašinos ir taip jo laikas finiše buvo įregistruotas 30 sek. anksčiau nei likusių dviejų dviratininkų, kurių laikas (59 min. 15 sek.) nebuvo įskaitytas.

Niekuomet nestokojantis pasitikėjimo, M. Cavendishas ir šįkart nei kiek nesutriko, po 10 etapo surengtoje spaudos konferencijoje išgirdęs klausimą dėl Francisco Ventoso („Movistar“) kaltinimo nusižengus Didžiojo Italijos turo taisyklėms.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinau, kad jis (F. Ventoso) manęs nemėgsta. Kas kartą ta pati istorija. Kai tik iškyla abejonių, visada atsiranda kas nors, kas mane apskundžia.

Kviečiu Ventoso priimti iššūkį: tegul jis vieną dieną praleidžia šalia manęs ir įsitikina, kad ir kas benutiktų – pradurta padanga, griūtis ar net jeigu kaimo orkerstras man grotų, aš visada turėsiu kontrolierių ir televizijos kamerą šalia savęs“.

Neigdamas bet kokius jam mestus įtarimus, M. Cavendishas žurnalistus bandė įtikinti, kad visas prieš jį nukreiptas polemikas iššaukia jo sėkmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Per visą savo karjerą aš vis kuo nors kaltinamas. Tai dalis mano buvimo topuose. Visi man sako „nekreipk į tai dėmesio, tai tik pavydas“. Tą, kuris yra populiarus, žmonės visada nori apjuodinti“.– M. Cavendishą cituoja cyclingnews.com.

Tai jau antroji „HTC-HighRoad“ komandos pergalė šiose „Giro d᾽Italia“ lenktynėse, po komandinės pergalės 1 etape.

*

Gegužės 18 d. (trečiadienį) įvyks 11 etapas (iš 21). 13-15 etapuose Italijos Alpėse numatoma tikroji lyderių kova dėl rožinių marškinėlių. Lenktynės baigsis š. m. gegužės 29 d. Milane.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų