REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė pritarė siūlymui Lukiškių kalėjimą perkelti į Pravieniškes. Iki 2017–ųjų Vilniaus centre neturėtų likti Lukiškių kalėjimo, tardymo izoliatoriaus ir Laisvės atėmimo vietų ligoninės. Pasak teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus, dabartinė kalėjimų sistema nevisiškai įgyvendina savo keliamus uždavinius, yra neefektyvi, neracionaliai naudojamos lėšos šildymui ar per dideliam prižiūrėtojų skaičiui.

REKLAMA
REKLAMA

„Jau anksčiau patvirtintas planas dalį įstaigų uždaryti ir atidaryti naujas. Lukiškių komplekso 2017–aisiais jau nebebus Vilniaus centre. Vyriausybė pritarė pirmam etapui šiame kelyje, tai yra vieną iš trijų Lukiškių komplekse esančių įstaigų, kalėjimą, kalėjimo režimu kalinčius asmenis perkelti į Pravieniškes, o ten užbaigti statyti prieš porą dešimčių metų pradėtą statyti kompleksą, kurio daugiau kaip pusė yra užbaigta“, – pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė R. Šimašius.

REKLAMA

Tikimasi, kad naujas kompleksas, į kurį bus perkeltas Lukiškių kalėjimas, bus pabaigtas 2013 metų pabaigoje, čia bausmę atliks iki gyvos galvos nuteisti ir kiti kaliniai.

Lukiškių kalėjimo perkėlimas į Pravieniškes bus įgyvendinamas pagal viešosios ir privačios partnerystės projektą, kurio vertė siekia 100 mln. litų.

Pasiteiravus, kas bus daroma su Lukiškių tardymo izoliatoriumi, R. Šimašius teigė, kad kol kas jis liks arba laikinai bus perkeltas į kalėjimo patalpas. Tardymo izoliatorius iš Vilniaus bus iškeltas iki 2017 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Kalėjimo iškėlimas į Pravieniškes, statybos darbai, kainuos apie 20 mln. litų.

„Patys statybos darbai, preliminariais skaičiavimais, kainuos apie 20 mln. litų, bet turint omenyje, kad tai nebus daroma valstybės lėšomis, o privataus investuotojo lėšomis ir valstybė pradės mokėjimus atitinkamai sumai tiktai po 4 metų, tai per ilgą laikotarpį, 25 metus, valstybei turėtų kainuoti apie 4,5–4,7 mln. litų, bet čia įskaitant ir statybos darbų kainą, ir kapitalo skolinimosi kainą, ir taip pat visą infrastruktūros priežiūrą“, – kalbėjo teisingumo ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbos apie Lukiškių komplekso iškėlimą iš sostinės centro tęsiasi jau keleri metai. Prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat yra pareiškusi, kad netoleruotina situacija, kai jau keliolika metų tik svarstoma apie galimą Lukiškių tardymo izoliatoriaus–kalėjimo ir Laisvės atėmimo vietų ligoninės iškeldinimą, tačiau nesiimama konkrečių ir realių darbų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų