REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį viena perspektyviausių Lietuvos bėgikių Eglė Balčiūnaitė Kaune vykstančiose SELL studentų varžybose finišą pasiekė pirmoji. 22 metų šiaulietė 800 metrų distanciją įveikė per 2 min. 5,09 sek, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šios varžybos buvo pirmosios, kuriose dalyvavau po itin sudėtingų treniruočių Portugalijos atletų stovykloje. Ten treniruodamasi didžiausią dėmesį skyriau ištvermei ir jėgai. Pasiektą rezultatą vertinu puikiai, o patį sporto renginį laikau vienu iš įdomesnių Lietuvoje“, – teigia bėgikė.

REKLAMA

E. Balčiūnaitės manymu,  šis sporto įvykis yra tarsi kontrolinės varžybos, leidžiančios pasitikrinti prieš prasidedantį sezoną.  Be to, ji yra patenkinta galimybe parungtyniauti su kitomis jaunomis bėgikėmis ir, žinoma, lyderiauti.

Tradicinės SELL (Suomija, Estija, Latvija, Lietuva) studentų sporto žaidynės nuo penktadienio iki sekmadienio vyko Laikinosios sostinės S. Dariaus ir S. Girėno stadione. Šįmet renginyje dalyvavo Suomijos, Čekijos, Šveicarijos, Rusijos, Prancūzijos, Graikijos, Lenkijos, Didžiosios Britanijos, Estijos, Latvijos, Baltarusijos ir Lietuvos atletai, atstovaujantys dešimt sporto šakų.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtąjį kartą SELL varžybose dalyvaujanti E. Balčiūnaitė yra laikoma viena perspektyviausių šalies bėgikių visame pasaulyje. Šiemet sportininkė jau apgynė Lietuvos 800 ir 400 m distancijų bėgimo čempionės vardą, iškovodama pirmąsias vietas Lietuvos lengvosios atletikos čempionate, vykusiame Klaipėdoje. Ji jau ne kartą pagerino šalies rekordus 800 m ir 400 m bėgimo distancijose ir užima 8 – 11 vietas tarptautiniuose lengvosios atletikos reitinguose, o praeitas metais pasaulio čempionate Dohoje laimėjo 5 – ą vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet Vokietijoje prasidėjusiose šeštosiose tarptautinėse lengvosios atletikos varžybose „PSD Bank Meeting Duesseldorf 2011“ uždarose patalpose ji iškovojo pirmą vietą ir pagerino Lietuvos rekordą. 800 metrų bėgimo varžybų finale. Tąsyk atletė distanciją įveikė per 2 min. 01,23 sek.

800 m bėgimo nuotolis visuomet buvo olimpinių žaidynių rungtis. Į žaidynes jis pirmąkart įtrauktas 1928 m. vasaros olimpiadoje, tačiau vėliau buvo išbrauktas dėl moterų patiriamo išsekimo įveikiant distanciją. Rungtis atnaujinta tik 1960 m. žaidynėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų