REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė pritarė Užsienio reikalų ministerijos pasiūlymui apdovanoti pirmąjį Rusijos Prezidentą Borisą Jelciną Vyčio Kryžiaus ordino Didžiuoju kryžiumi (po mirties).

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas priimtas atsižvelgiant į išskirtinius B. Jelcino nuopelnus ryšių tarp Lietuvos ir Rusijos pagrindų suformavimui ir puoselėjimui, jo ilgametę paramą Lietuvos nepriklausomybės atkūrimui ir įtvirtinimui. 1991 m. Prezidentas B. Jelcinas pasirašė Sutartį tarp Lietuvos Respublikos ir RTFSR dėl tarpvalstybinių santykių pagrindų, 1992 m. – bendrą dvišalį komunikatą dėl sovietinės kariuomenės išvedimo iš Lietuvos ir kitus svarbius dvišalius susitarimus.

REKLAMA

Šiemet minimos 20-ties metų po Sutarties tarp Lietuvos Respublikos ir RTFSR dėl tarpvalstybinių santykių pagrindų pasirašymo ir 20 metų nuo diplomatinių santykių su Rusija užmezgimo sukaktys.

Ministras Pirmininkas A. Kubilius kreipsis į Prezidentę D. Grybauskaitę su teikimu apdovanoti B. Jelciną Vyčio Kryžiaus ordino Didžiuoju kryžiumi. Valstybės apdovanojimus Lietuvoje savo dekretu skiria Prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų