REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Kazlų Rūdos aerodromo apylinkes sudrebino automobilių gausmas. Čia vyko 2011 m. Lietuvos „Drag" lenktynių čempionato pirmas etapas. Dalyviai varžėsi 1/4 mylios (402,336 m.) ilgio trasoje. Į startą stojo 39 dalyvių automobiliai, kurie varžėsi penkiose klasėse.

REKLAMA
REKLAMA

Arši kova prasidėjo jau nuo pirmų važiavimų. Daugumos dvikovų priešininkų automobilius ties finišo linija skirdavo vos kelios ar keliolika šimtųjų sekundės dalių. Dėl identiškų trasos įveikimo laikų net kelis važiavimus teisėjams teko pakartoti, siekiant išaiškinti dvikovos nugalėtoją.

REKLAMA

A klasėje aplenkęs visus savo priešininkus ir nepralaimėjęs nė vienos dvikovos, nugalėtoju tapo Ovidijus Tylenis su „VW Scirocco“.

B klasėje triumfavo Mykolas Tamašauskas su „VW Scirocco“.

C klasėje lygių nebuvo Egidijui Sadauskui su „Opel Corsa“.

D klasėje nepralenkiamas buvo Evaldas Kaliūnas su „Alfa Romeo Turbo PBM“

Deja, nepavyko sulaukti žadėtosios „monstrų“ kovos. SS klasės lyderius tiesiog persekiojo nesėkmės.

REKLAMA
REKLAMA

Varžybų favoritui Jiezij Chmelevskij varžybos pasibaigė dar joms net neprasidėjus. Jo vairuojamame specialiai „Drag“ lenktynėms sukonstruotame „VW Corrado“ variklis sugedo treniruočių metu.

Vieną iš greičiausių automobilių Lietuvoje vairavusį klaipėdiškį Aivarą Štikelį tai pat jau ne pirmus metus persekioja nelaimės. Šį kartą jam treniruočių metu pavyko trasą įveikti tik porą kartų. O atrankos metu Aivaro vairuojamame specialios konstrukcijos „BMW Altered“ automobilyje sugedo variklio valdymo kompiuteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Varžybų finalus ir Jiezij, ir Aivaras stebėjo jau tik kaip žiūrovai.

Mindaugui Beniušiui taip pat nelemta buvo užlipti ant nugalėtojų pakylos. Jo „Audi Coupe“ automobiliui pusfinalio dvikovoje sulūžo transmisija ir Mindaugas pasitraukė iš tolimesnės kovos.

SS klasėje iš varžybų pasitraukus favoritams niekas nesugebėjo pasipriešinti vieną iš greičiausių Lietuvoje „Audi“ automobilių vairuojančiam Edmund Savickij. Jis ketvirčio mylios ilgio trasą įveikė per 10,26 sekundės ties finišo linija išvystydamas 230 km/h greitį.

Komandinėje įskaitoje nugalėjo „VW Scirocco klubas“ komanda.

Kitas Lietuvos automobilių „Drag“ lenktynių čempionato etapas vyks jau birželio 4 dieną taip pat Kazlų Rūdos aerodrome.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų