REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas nusiuntė Rusijos ir NATO tarybai laišką, kuriame prašo garantijų, kad Europos priešraketinis skydas tikrai prisidės prie Rusijos saugumo, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

JAV teigė planuojančios dislokuoti priešraketinį skydą Europoje, kad apsisaugotų nuo pavojų keliančių valstybių, tokių kaip Iranas. Tai sukėlė Rusijos susirūpinimą dėl šalies nacionalinio saugumo.

REKLAMA

„Laiške rašoma, kad Europos priešraketinis skydas bus efektyvus tik tuo atveju, jei Rusija prisidės prie projekto. Taip pat prašoma garantijų, kad priešraketinis skydas Europoje nepaveiks strateginio stabilumo“, – teigė Kremliaus spaudos tarnyba.

Per NATO viršūnių susitikimą praeitais metais Lisabonoje Rusija sutiko bendradarbiauti kuriant Europos priešraketinį skydą. Bet abi pusės nesutarė, kaip šis projektas turėtų būti vykdomas. NATO teikia pirmenybę apsikeitimui informacija, o Rusija siekia sujungti pajėgas.

REKLAMA
REKLAMA

JAV ir Rumunija praeitą savaitę pranešė apie susitarimą Rumunijoje dislokuoti priešraketinės gynybos sistemos elementus. Tai planuojamo Europos priešraketinio skydo dalis. Šis žingsnis sulaukė Rusijos kritikos. Šalis nerimauja, kad skydas gali susilpninti jos branduolinių raketų arsenalą ir taip statyti į pavojų Rusijos saugumą.

Ketvirtadienį NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas Vašingtone teigė, kad bendradarbiavimas su Rusija Europos priešraketinio skydo projekte yra svarbus, tačiau nepavyko susitarti, kaip jis turėtų būti įgyvendintas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų