REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiandieninę visuomenę labiausiai stebinanti ir kartais net piktinanti atlikėja pasirodo esanti nuoširdi ir jautri asmenybė. Lady Gaga savo nauju albumu įtikino, kad jaudinančios ir nuoširdžios dainos taip pat gali būti vienos klausomiausių pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Savo naujame albume Lady Gaga surimtėja ir atveria pasauliui savo sielą. Dainose ji iškelia socialinės nelygybės, savęs pripažinimo ir kitas jaudinančias problemas. Rodosi, kad sulaukus 25 metų, mergina subrendo ir ėmėsi kurti dainas apie pripažinimą, pažeidžiamumą ir tyrą džiaugsmą. Taigi, 2011 metais išėjus naujam albumui „Born This Way“ – Lady Gaga atsiskleidžia naujame amplua.

REKLAMA

Dainininkas ir kompozitorius Eltonas Johnas kalbina savo draugę Lady Gaga.

Eltonas Johnas: Kas buvo tavo favoritai iš muzikos pasaulio, kol augai?

Lady Gaga: Aš užaugau klausydamasi tėčio vinilo kolekcijos, kurią sudarė Bruce Springsteen, Billy Joel, Michael Jackson, Pink Floyd, Led Zeppelin, Mick Jagger, Neil Young, Bob Dylan, James Taylor, Carole King, Whitney Houston, Duran Duran albumai. Nuo mažens mėgau roko ir šokių muziką, ypač žavėjausi tais, kurie patys rašė tekstus ir kūrė muziką. Būdama ketverių pradėjau groti fortepijonu. Kai supratau, kad mano kūrybai išpopuliarėjus ja gali žavėtis milijonai žmonių iš viso pasaulio, ta mintis man nedavė ramybės jau vaikystėje.

REKLAMA
REKLAMA

E. J. Kiek tau buvo metų, kai patyrei didžiausią pasisekimą muzikos pasaulyje?

L. G. Pamenu, kad jau nuo mažens namuose traukdavau dainas iš tėčio albumo „Carole Kings Tapestry“, vėliau nelikau nepastebėta ir mokyklos pasirodymuose. Bet čia tebuvo keletas momentų pakeliui į tikrąjį muzikos pasaulį. Manau labiausiai man sekėsi, kai buvau 16–os metų, tada pati pradėjau kurti dainas, jos greitai išpopuliarėjo.

E. J. Ar augant tave kas nors drąsino siekti karjeros muzikos pasaulyje?

L. G. Manęs nereikėjo drąsinti, tuomet mane buvo sunku sustabdyti. Visuomet buvau kūrybiška ir džiaugiausi turėdama galimybę kur nors pasirodyti, koncertuoti. Tėvai mane palaikė visais gyvenimo atvejais. Namai man buvo gyvenimo scena. Pamenu, kad visuomet vėluodavau į susitikimus, vakarėlius, nes buvau pernelyg užsiėmusi kūryba, dainų žodžiais; svajojau tapti superžvaigžde.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E. J. Ar šeima palaiko tavo dabartinio gyvenimo stilių ir įsipareigojimus?

L. G. Nuoširdžiai, tai jie tik jaudinasi, kad per sunkiai dirbu. Aš, kaip ir mano tėtė, mėgstu išgerti, todėl niekada nesipykstame dėl mano pramogų: girtavimo ir filmavimosi.

E. J. Nuo 2009 metų Jūs turėjote didelį koncertinį turą „Monster's Ball“ su daugiau nei 180 pasirodymų įvairiose šalyse. Kaip tai paveikė tave emociškai ir fiziškai?

L. G. Kartais jaučiuosi taip, lyg išsekimas ir nuovargis būtų mano draugai, tačiau vis dėlto psichologiškai turiu būti stipri ir bandyti tai įveikti. Tiesą sakant, dar nepavyko nuo jo pabėgti, nes kai tik turiu laisvo laiko, imu kurti dainas ar redaguoti klipus. Muzika yra mano gyvenimas. Kiekvienas koncertas mane pakrauna emociškai ir fiziškai.

REKLAMA

E. J. Kokį įspūdingiausią reginį teko matyti dainuojant didelei auditorijai žmonių?

L. G. Save. Aš tarsi didingas disko kamuolys, kuris turi daugybę atspindžių, su mano atvaizdu. Tiesą sakant, savo fanų veiduose matau save, jie yra mano religija, be jų neegzistuočiau.

E. J. Ar manote, kad jūsų gyvenimas ir vaidyba persipynė?

L.G. Taip, nejaučiu jokios ribos tarp realaus gyvenimo ir gyvenimo scenoje.

E. J. Kada tu jautiesi laisviausiai?

L. G. Scenoje ir ypač grodama fortepijonu. Tiesą sakant didžiausios išsilaisvinimo akimirkos užklumpa pirmą kartą atliekant naują dainą. Niekada anksčiau nesijaučiau taip laisvai, kaip atlikdama dainą „Born This Way“.

REKLAMA

E. J. Tavo išvaizda ryški ir rėžianti akį, iš kur semiesi idėjų, kas tave įkvepia?

L. G. Mane įkvepia formos, naudoju savo kūną sukurti ikonografijai. Taip pat odiniai švarkai ir drabužiai man yra viskas. Mes net juokėmės, kad dainos „Judas“ filmavimui buvo paruošta per 50 įvairių drabužių, tačiau nusprendžiau vilkėti odinius drabužius.

E. J. Kokios muzikos pati klausai?

L. G. Šiuo metu Grigališkųjų choralų. Vienu metu buvau tarsi apsėsta Edith Piaf kūrybos ir metalo.

E. J. Ko žmonės gali tikėtis iš naujojo tavo albumo „Born This Way“?

L. G. Albumas yra tarsi psichologinė meditacija. Pirmoje dainoje „Marry the Night“ akcentuojamas Holivudo atmetimas ir grįžimas prie Niujorko, ši ir dauguma kitų dainų yra raminančios, kuo pati stebiuosi. Būdama pop-žvaigždė turėčiau dainuoti visai kitokio pobūdžio dainas, bet šis albumas pristato mane kaip visai kitokią asmenybę – jautrią ir laisvą. Dainoje „Hair“ aš tarsi atrandu save vidurinėje mokykloje, sprendžiu socialines problemas, su kuriomis susiduria dabartinė karta. Albumas atskleidžia vaizdingą požiūrį į muziką, čia persipina roko, elektroninė, šokių ir daugybė kitų muzikos žanrų. Albumas pasibaigia daina apie mirtį „The Edge of Glory“. Neseniai praradus senelį, supratau koks brangus jis man buvo, todėl daina parašyta jo garbei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

E. J. Kuri daina iš naujojo albumo tau labiausiai asmeniška?

L. G. Visos dainos yra gana asmeniškos, nes visas parašiau remdamasi išgyvenimais. Bet vis tik daina „Marry the Night“ man artimiausia, jai sukurti „įdėjau“ daugiausiai širdies.

E. J. Kokia Lady Gagos ateitis?

L. G. Kaip galiu atsakyti į šį klausimą, jei net nežinau kuo vilkėsiu rytoj?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų