REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausio „Eurobarometro“ tyrimo duomenimis, 53 proc. Europos jaunuolių norėtų dirbti kitoje Europos šalyje, tačiau lėšų stoka daugeliui iš jų neleidžia žengti pirmojo žingsnio – dalį studijų praleisti užsienyje. Tyrimas atliktas įgyvendinant Komisijos strategiją „Judus jaunimas“ ir paskelbtas 2011 m. Europos jaunimo savaitės išvakarėse.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimai rodo, kad svetur dalį studijų praleidusių ar kursus baigusių studentų įsidarbinimo galimybes yra didesnės. Darbdaviai vertina tokius jaunimo įgūdžius, kaip užsienio kalbos mokėjimas, gebėjimas prisitaikyti ir komunikabilumas.

REKLAMA

Tyrimo duomenimis, Europoje tik kas septintas jaunuolis (14 proc.) vyksta studijuoti ar mokytis svetur. To jiems neleidžia daryti lėšų stoka. Iš pareiškusių norą vykti į užsienį 33 proc. prisipažino negalintys to sau leisti, o iš išvykusiųjų kone du trečdaliai (63 proc.) turėjo prašyti kitų asmenų paramos arba skirti tam savo santaupų. „Šis faktas rodo, kad būtina tobulinti mūsų judumo programas, nes jos išties atsiperka“, – sakė Komisijos narė Androulla Vassiliou.

REKLAMA
REKLAMA

2011 m. Europos jaunimo savaitė

Penktoji 2011 metų Europos jaunimo savaitė – tai proga aptarti šiandienines jaunimo galimybes ir iššūkius. Šią savaitę Komisijos programoje „Veiklus jaunimas“ dalyvaujančiose 33 šalyse (27 ES valstybėse narėse, Kroatijoje, Islandijoje, Lichtenšteine, Norvegijoje, Šveicarijoje ir Turkijoje) vyks nemažai renginių.

2011 metų gegužės 17 dieną Belgijos mieste Antverpene (2011 m. Europos jaunimo sostinė) Komisijos Pirmininkas José Manuelis Barroso ir Komisijos narė Androulla Vassiliou dalyvaus jaunimo diskusijose dėl Judaus jaunimo strategijoje strategijos prioritetų. Daugiausia dėmesio bus skirta aukštojo mokslo kokybei ir aktualumui, studentų judumo skatinimui ir rekomendacijoms, kaip padėti jaunimui gerinti įsidarbinimo ir verslumo įgūdžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmininkas Barroso apdovanos geriausius Europos savanorių tarnybos (toliau – EST) projektus, remtus iš ES programos „Veiklus jaunimas“ lėšų. Tarptautinės vertinimo komisijos atrinkti geriausi projektai įrodo, kad EST svariai prisideda prie strategijos „Europos 2020 m.“. 2011 m., Europos savanorystės metais, EST kaip tik švęs penkioliktąsias metines.

Be to, Europos jaunimo savaitę Komisijos narė Androulla Vassiliou ir Komisijos narys Lázló Andoras (Užimtumas, socialiniai reikalai ir įtrauktis) Briuselyje susitiks su jaunimo atstovais. 2011-aisiais, kuriuos ES ir Kinija paskelbė jaunimo metais, vyks aibė renginių, kurių metu bus skatinamos Europos ir Kinijos jaunimo diskusijos. Tikimasi, kad jose dalyvaus kone 120 Kinijos jaunimo atstovų.

REKLAMA

Judus jaunimas

Į praėjusiųjų metų rugsėjo mėn. pradėtą Europos Komisijos pavyzdinę iniciatyvą „Judus jaunimas“ įtraukta priemonių, kuriomis siekiama gerinti jaunimo įsidarbinimo galimybes skatinant studentų judumą ir gerinant mokslo kokybę ir aktualumą. ES programos, kaip antai „Erasmus“, skiria lėšų studijoms, kursams ar praktikai užsienyje ir projektams, kurių tikslas – gerinti mokslo kokybę ir aktualumą. 2009–2010 m. pagal programą „Erasmus“ studijoms ar kursams kitose Europos šalyse skirta lėšų daugiau kaip 210 000 studentų; paremta daugiau kaip 35 000 praktikantų. Antroje šių metų pusėje Komisija pateiks pasiūlymų dėl 2014 m. prasidėsiančių ES judumo programų finansavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų