REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Milijoninių skolų slegiamos Vilniaus Sapiegos ligoninės gydytojai nuo vasario mėnesio nesulaukia atlyginimų. Algos po kelis mėnesius vėluoja jau ne pirmus metus. Ligoninės šeimininkė Vilniaus savivaldybė sprendimo žada ieškoti tik dabar. O kol išeičių tik ieškoma, ligonių artimieji sako, kad taupyti įstaiga priversta net ribodama karštą vandenį, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaka be pabaigos – taip apie savo likimą sako prestižiniame Vilniaus Antakalnio rajone įsikūrusios Sapiegos ligoninės darbuotojai. Slaugytojai ir jų padėjėjai, dirbantys, kaip patys sako, už kuklų atlyginimą, ir to paties jau kelerius metus negauna laiku. Algos vėluoja po 2–2,5 mėnesio, neretai jos mokamos dalimis, po 300–400 litų.

REKLAMA

„Negaunam jau 2 mėnesius atlyginimų, o gyvenam tiesiog į skolą. Skolinam ir vėl atiduodam, ir vėl skolinam ir vėl atiduodam“, – pasakojo ligoninėje dirbanti slaugytojos padėjėja.

Reorganizavus apskritis, ligoninė perduota Vilniaus savivaldybei. Šiuo metu joje teikiamos slaugos paslaugos. Darbas, anot darbuotojų, sunkus ir sunkėja jis dėl to, kad dėl laiku nemokamų atlyginimų ligoninę slaugytojai palieka.

„Atlyginimo mes negauname nuo vasario mėnesio. Administracija stengiasi išmokėti, kartais dalimis, pagal galimą situaciją, kaip gauna lėšų iš ligonių kasų. O kadangi yra dideli įsiskolinimai, kurie mokami, tai kenčia atlyginimų fondas“, – sakė Sapiegos ligoninės Gydymo ir slaugos skyriaus vedėja Halina Kurlendskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Nauja Sapiegos ligoninės direktorė Palma Aidukonienė sako darbo vietą perėmusi kartu su beveik 2 mln. litų skolos našta.

„Nebuvo atsiskaityta su tiekėjais – su vaistų, elektros, vandens, šilumos. Kur paimi, ten skola. Toks yra palikimas“, – aiškino ji.

Ligoninės šeimininkė, Vilniaus savivaldybė, sako, kad nėra kito kelio – 2 mln. litų skolą išlyginti žadama ligoninę prijungus prie greta esančios finansiškai stiprios universitetinės Antakalnio ligoninės.

„Ji nėra tiek rentabili, kad išsilaikytų pati. Dabar ir lovų skaičius padidintas iki 178, bet atlikta analizė rodo, kad per metus vis tiek į minusą dirbtų. Tad mes ir linkstam prie to, kad jei mes ir dengtume skolas, tos skolos ateity vis tiek susidarytų“, – sakė Vilniaus savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktorius Gintaras Žandaravičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol metų metus ieškoma išeičių, ligoninėje slaugomų senelių artimieji sako, kad įstaiga priversta taupyti netgi ribodama karštą vandenį.

„Ištisą parą vandens nėra. Jeigu nori išmaudyti ligonį, reikia užsisakyti iš anksto, kad įjungtų boilerį, kad galėtų išprausti. Tai būna kelioms valandoms. O palatose šilto vandens nėra“, – tvirtino paciento giminaitė.

Savivaldybė žada, kad jau per mėnesį paaiškės, ar ligoninė prijungiama, ir kada darbuotojams bus išmokėtos algos.

Kristina GARALEVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų