REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos gynybos viceministras teigia, kad jei JAV netoli Rusijos sienos dislokuos priešraketinį skydą, jo šalis imsis veiksmų, praneša „RIA Novosti“. Per spaudos konferenciją penktadienį gynybos ministro pavaduotojas Anatolijus Antonovas teigė, kad Rusijos kariuomenė ieško būdų „apsaugoti šalį, jei NATO derybose nebus tariamasi su Rusija“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai ne tik kalbos, mes rimtai dirbame, – kalbėjo A. Antonovas. – Gynybos ministerija turi būti pasiruošusi blogiausiam.“

REKLAMA

Tą pačią dieną Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas reporteriams Kazachstane sakė, kad derybos su JAV vyksta sunkiai.

JAV ir Rumunija praeitą savaitę pranešė apie susitarimą Rumunijoje dislokuoti priešraketinės gynybos sistemos elementus. Tai planuojamo Europos priešraketinio skydo dalis. Šis žingsnis sulaukė Rusijos kritikos. Šalis nerimauja, kad skydas gali susilpninti jos branduolinių raketų arsenalą ir taip statyti į pavojų Rusijos saugumą.

REKLAMA
REKLAMA

JAV valstybės sekretorės pavaduotoja Ellen Tauscher teigia, kad Maskvai nėra ko nerimauti.

„Ši sistema gins NATO šalis ir Rusiją, jei ši sutiks su mumis bendradarbiauti“, – sakė ji.

Per NATO viršūnių susitikimą praeitais metais Lisabonoje Rusija sutiko bendradarbiauti kuriant Europos priešraketinį skydą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų